Bevist: Derfor bliver børn som vokser op på landet klogere

Hvis du nogle gange havner i en debat, hvor den ene part påstår, at folk fra landet skulle være dumme, kan du vifte med de her tal. Et nyt studie viser nemlig, at børn bliver klogere af at vokse op på landet. Jo flere buske og træer i barnets naturlige miljø, desto bedre koncentrationsevne, ifølge forskere. 

Forskere i Spanien har fulgt 1500 børn fra fødslen og ti år frem for at sammenligne udviklingen hos dem, der er vokset op på landet, med dem der er vokset op i bymiljø. Resultatet, som blev publiceret i Enviromental Health Perspectives viser, at børn som vokser op omgivet af grønne omgivelser er mere opmærksomme end dem som bor i bymiljøer. 

Foto: Shutterstock

Jo grønne, desto bedre 

Ifølge studiet har børn som vokser op i grønne omgivelser blandt buske og træer betydeligt lettere ved at koncentrere sig end andre børn, hvilket forbedrer indlæringsevnen. Ifølge Land så taler forskningen for at “jo grønnere, desto bedre” for barnet. 

Jeg synes selv, det er vigtigt for børn at kunne komme ud i skov og marker, uanset om deres hjem er i byen eller på landet. Der venligst, hvis du synes det er vigtigt, at børn leger i naturen.