Denne park åbner to nye forlystelser – så vild, at den bliver Europas længste

Forestil dig, at du sidder med hovedet nedad, frit hængende med benene i en roterende gondol – hele 42 meter oppe i luften!

Forlystelsesparken Liseberg, som ligger midt i den svenske havneby Göteborg, storsatser nu med de to nye attraktioner “Loke” og “Valkyria”.

I 2017 og 2018 kommer den nordiske forlystelsespark til at satse omkring, hvad der svarer til ca. 200 millioner danske kroner på to nye forlystelser.

I Loke, som er en gondol, altså ikke en ructhebane, sidder du med hovedet nedad det meste af tiden og benene dingler rundt, når den drejer 120 grader.

Gondolen når sit højeste punkt 42 meter over jorden, inden den med en fart på 100 km/t svinges lige ned mod en anden forlystelse ved navn Balder, så tæt på hinanden, at det føles som om, de vil kollidere.

Billedkilde: Creative Commons 

Rutchebanen “Valkyria” er også planlagt. Den har i samme åndedrag hentet sit navn fra den nordiske mytologi. Den bliver Europas længste “Dive Coaster”, som det hedder, hvilket er en rutchebane med en fuldstændig vertikal nedadkørsel. Passagererne bliver kastet 50 meter lige ned og ind i en tunnel under jorden – alt sammen med 105 km/t.

Billedkilde: Creative Commons 

– Når man spændes fast og bliver trukket højere og højere op, føles det som om, at man skal besvime. Når man så hænger der og stirrer på nedkørslen, altså 50 meter lige ned i undergrunden, er man overbevist om, at man ikke klarer den. Men efter ructhebaneturen flyder adrenalinen, og man føler virkelig, at man lever!, siger Lisebergs forlystelseschef Daniel Lindberg på et pressemøde.

Hvordan har du det med forlystelser og navnligt rutchebaner? Del gerne artiklen til dine rutchebane-glade venner!