Død træstamme har sunget på sidste vers – men så tager manden sin motorsav frem

Hvis man ser et stort dødt træ ligge på jorden, tænker de fleste af os nok, at det skal fjernes af kommunen eller grundejeren og bare destrueres på den ene eller anden måde. Det er jo ubrugeligt og ligger bare og rådner.

Det er dog de færreste, som tænker, at det kan blive til smuk kunst eller et brugbart møbel. Men visse menneskers fantasi er bare ikke til at hamle op med.

Eksempelvis fantasien hos denne mand, Jeff Samudosky, som fandt en stor træstamme og straks hev motorsaven frem, fordi han fik en lysende idé. Han ville skabe noget, som ingen havde forestillet sig!

I snart 20 år har Jeff Samudosky skabt kunstværker på sin helt egen specielle måde: med træ i stedet for lærred og motorsav i stedet for pensel.

Faktisk har hans enorme talent taget ham verden rundt, fordi han er blevet internationalt kendt for sine evner. Og når man ser, hvad Jeff formår, er det ikke svært at forstå hvorfor.

Motorsåg
Foto: Youtube

Det begynder altid med en stor træstamme. Denne gang har Jeff fundet et amerikansk rødtræ – et af de mægtige træer, som kan blive over hundrede meter høje og leve i flere tusinde år.

Jeff Samudosky
Foto: Youtube

Men Jeff ser ikke nogen død træstamme… han ser til gengæld en gigantisk blæksprutte! Det lyder utroligt, men bare vent til du selv ser, hvad han skaber.

Faktisk henter Jeff ofte inspiration i dyrenes verden. Han har til og med været på Discovery Channel.

Jeff Samudosky
Foto: Youtube

Det er et stort projekt at skabe kunst ud af kæmpestore træstammer. Visse af mesterværkerne har taget op mod fire år at færdiggøre. Men se nu hvor detaljeret dette er: lange tentakler snor sig langs træstammen, selvfølgelig med de karakteristiske sugekopper karvet ud i rødtræet.

Jeff Samudosky
Foto: Youtube

Med motorsav, mejsel og slibemaskine laver han et enestående arbejde. Til forskel fra de fleste andre mennesker, har Jeff en evne til at lave de mest utrolige detaljer med noget så barskt som en motorsav.

Jeff Samudosky
Foto: Youtube

Tænk at dette er lavet af en død træstamme. Se bare slutresultatet… så imponerende!

Jeff Samudosky
Foto: Youtube

I dette klip kan du se flere billeder fra Jeffs arbejde med blæksprutten:

Tøv ikke med at dele dette mildt sagt utrolige kunstværk, hvis du også vil imponere dine venner!