Fødevarestyrelsen advarer: Cornflakes med metalstykker solgt i butikker over hele landet

Foto: Shutterstock

Når man tager en stor skefuld cornflakes med mælk i munden, kan det godt give en god knasende lyd, men hvis man ikke er opmærksom, kan det blive til en ekstra regning til tandlægen eller sågar en tur til hospitalet.

Det kan det, hvis man har købt et af de morgenmadsprodukter, som Fødevarerstyrelsen advarer om.

Det gælder morgenmad fra Nakskov Mill Foods A/S, som nu tilbagekalder flere varianter af cornflakes, fordi der er risiko for indhold af metalstykker i produktet.

– Det er dybt beklageligt, for vi har en processtyringssystem, som gør, at dette ikke burde ske, siger Malene Roel, som er kvalitetschef hos Nakskov Mill Foods A/S til Newsner.

Men det der ikke måtte ske er nu en virkelighed:

– Vi har opdaget, at der er sket en menneskelig fejl under produktionen af de her produkter. Ud fra en forsigtighedsprincip har vi tilbagekaldt produkterne, for der kan være risiko for, at der er metalstykker i, siger Malene Roel.

Der er tale om morgenmadsprodukterne fra mærkerne X-tra Cornflakes og First Price Cornflakes, som er solgt fra flere store dagligvarebutikker over hele landet.

Heriblandt Kvickly, Super Brugsen, Dagli’ Brugsen, Fakta, Meny, Spar, Min Købmand, Letkøb, Løvbjerg, samt enkelte butikker uden for kæden og online butikken Coop.dk/mad.

Produktet betragtes som farligt

Fødevarestyrelsen har nu sendt en advarsel til forbrugerne, så de kan være opmærksomme, hvis de har købt et af produkterne, der af Fødevarestyrelsen betragtes som farlig.

De opfordrer forbrugerne til at levere produktet til butikken, hvor det er købt eller kassere det.

Hos Naksskov Mill Foods har de også taget konsekvensen af den uheldige situation:

– Alle er i dag påbegyndt en træning af vores procedure, så det her ikke skal kunne gentage sig igen, understreger kvalitetschefen.

Spred gerne budskabet, så ingen af forbrugerne ender i en uheldig situation ved at indtage morgenmad, der potentielt set kan være farlig for dem.

Exit mobile version