Folketingspolitiker med forslag: Personer uden dansk statsborgerskab skal kunne stemme ved folketingsvalg

Sikandar Siddique mener, at også personer, som ikke er danske statsborgere, bør kunne stemme ved det danke folketingsvalg.

I en livesending på B.T.’s hjemmeside debatterede henholdvis Sikandar Siddique fra Frie Grønne og Rasmus Stoklund fra Socialdemokratiet om hvorvidt personer, der ikke er danske statsborgere, skal kunne stemme ved folketingsvalget.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Shutterstock

De to politikere var helt uenige: Rasmus Stoklund mener ikke, at muligheden skal være der, imens Sikandar Siddique gør.

– Det er sådan, at i danmark er der 439.000 borgere over 18 år, som ikke kan stemme ved at folketingsvalg. Det er over 10 procent af vores voksne befolkning. Derfor foreslår Frie Grønne, at man adskiller statsborgerskabet fra valgretten, så man kan give de 439.000 borgere valgret – altså folk der er født her og vokset op her, eller i hvertfald som minimum folk, der overholder de krav der er, for at kunne stemme til kommunalvalg, lyder det fra Sikandar Siddique.

I dag er det sådan, at hvis man har boet i Danmark i over 3 år kan man stemme ved kommunalvalget, men for at kunne stemme ved folketingsvalget skal man være statsborger.

Rasmus Stoklund har dog den modsatte holdning:

– Danmark vil være et andet land, hvis man siger til 500.000 mennesker, der ikke er danske, at nu kan I gå ind og bestemme, hvordan det danske samfunds udvikling skal være.

Hvad mener du om denne sag?

Del gerne dine tanker med os i kommentarsporet under artiklen på Facebook nu!