Forskere: Glemsomhed er et tegn på, at du er usædvanligt intelligent

Har du nogensinde glemt navnet på en ny kollega, eller gået hele vejen til butikken, for blot at komme hjem uden den vare, du egentlig gik af sted efter? 

Hvis det ofte er sket for dig, har du måske spekuleret på, om der er noget som ikke er helt som det skal være. 

Men du skal ikke bekymre dig, det behøver ikke altid være noget slemt, snarere tværtimod!

Flickr/Demsick

Nu har forskerne i et nyt studie opdaget, at dem som ofte glemmer, kan være de klogere. 

Det er universitetet i Toronto, Canada, som er kommet frem til at en perfekt hukommelse eller ej intet har med intelligens at gøre.  

De, som husker alt fra gangetabellen til familiemedlemmers fødselsdage, opfattes ofte som de smarte, men at glemme visse ting kan faktisk være bedre. 

WikimediaCommons/Grey

At huske hver eneste detalje er ikke det som gør dig smart, skriver CNN.

At have et god overblik over helheden er nemlig bedre for din hjerne og dit helbred i længden. 

Det er nemlig sådan, at den del af hjernen som gemmer minderne er så smart, at den kan bortsortere ligegyldige detaljer.  

Pixabay/Congerdesign

Den hjælper os helt enkelt med at beholde det som er vigtigste og bortsortere ting som ikke er så vigtige. 

Det kan blive lidt lettere at forstå, hvor vi eksempelvis husker nogle ansigter bedre end navne.  

Presenterna.se

Jovist kan det være pinligt, at man ikke kan huske en persons navn, men hvis man ser det fra et andet synspunkt, bliver det lettere at forstå.  

Forestil dig, at du er en løve på savannen som må have styr på dine omgivelser for at overleve. At kunne genkende sine venner og fjender kan få vældig stor betydning, og det er væsentligt vigtigere end at kunne huske, hvad de hedder.   

Men hjernens klogskab slutter ikke her, den hjælper også med at sortere i de gamle minder som du ikke længere behøver og gemmer i stedet de nye som er vigtigere. 

MaxPixel

På trods af at det er bedre for os at komme igennem helheden og have et godt overblik, er det i dag færre og færre som har det.

Med den nye teknologi og udbudet af hjælp på internettet behøver vi knapt nok at huske noget længere, og ofte findes svaret blot et klik væk. Derimod bliver detaljer såsom hvordan man staver noget og henter tøj fra renseriet mere relevant  

Dette studie betyder dog ikke, at du kan glemme alt hele tiden, men hvis du glemmer at købe mælk så husk, at det bare er din hjerne som gør sit arbejde! 

Wikimedia Commons/Bobjgalindo

Er det ikke smart?

Del gerne artiklen med dine glemsomme venner, så de ikke føler sig dumme, næste gang de glemmer noget!