Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Højgravide Louise blev knivdræbt i Herlev: Nu er en 28-årig mand sigtet

I 2016 blev højgravide Louise Borgligt knivdræbt i Elverparken, Herlev.

På trods af en omfattende efterforskning og flere hundrede afhøringer stod Københavns Vestegns Politi tilbage uden afgørende spor i sagen.

Men nu er der endelig nyt.

En 28-årig mand, som Københavns Vestegns Politi gennem længere til har efterforsket, er nu sigtet i sagen.

Ifølge Københavns Vestegns Politi er manden i forvejen kendt af politiet og er fængslet for andet kriminalitet. Anholdelsen skete derfor også i fængslet, hvor manden afsoner sin straf.

– Vi har nu tilvejebragt et mistankegrundlag, som gør, at vi har sigtet manden for drab. Det er dog vigtigt at understrege, at efterforskningen hermed ikke er slut. I den næste tid foretager vi yderligere en række efterforskningsskridt, hvorefter sagen overdrages til anklagemyndigheden, som så tager stilling til, om der skal rejses tiltale i sagen, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose i en pressemeddelelse.

Manden vil blive fremstillet i grundlovsforhør fredag formiddag.

Sagen vakte stor opmærksomhed især i Herlev, hvor borgerne var meget chokerede over det højst sandsynligvis umotiverede drab.m

Fire år efter mordet på Louise Borglit. Portrætter af hendes veninde Catrine Golfe og Louises storesøster. De besøger Louise og hendes ufødte barns gravsted.

For den højgravide Louise Borglit gik blot en tur med sin søsters hund i Elverparken, Herlev, da hun blev stukket ned med en større kniv.

Hun blev fundet af en hundelufter og på trods af ihærdige forsøg på genoplivning mistede både den 32-årige kvinde og hendes ufødte barn livet.

Politiet skriver, at de har fået mange borgerhenvendelser i sagen, som de er taknemmelige for, da der tale om en meget kompliceret og langstrakt efterforskning.

– Anholdelsen er sket efter en lang og vedholdende efterforskningsindsats og det arbejde fortsætter. Samtidig har vi modtaget rigtig mange henvendelser i denne sag fra borgerne, og det vil jeg gerne benytte denne lejlighed til at sige tak for, siger Peter Malmose.

Hvil i fred. Vi håber, at du og din familie snart kan få afklaring.