Foto: Shutterstock/Instagram

Hoffet bekræfter: 10 år efter nyretransplantationen – Prins Daniel tilbage på sygehuset

For ti år siden kom den pludselige besked. Prins Daniel befandt sig på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge til en nyretransplantation.

Nu er prinsen tilbage på sygehuset.

Prins Daniel blev sendt i hast til Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge for ti år siden. Beskeden ramte som en bombe, og prinsen havde gennemgået en nyretransplantation.

Den nye nyre havde han fået doneret fra sin far, hvilket gjorde begivenheden ekstra følelsesladet.

Hans kærlighed kronprinsesse Victoria befandt sig 360 mil væk på ekspedition i ishavet.

– Det føles lidt sådan. Men jeg kunne ikke gøre noget hjemme, jeg ville nok bare have vandret lidt rundt og været meget bekymret. Han har sin mor med sig, og det føles godt. Jeg ved, at han er i de bedste hænder. Hvis jeg kunne vælge, ville jeg selvfølgelig have valgt en dato, hvor det ikke var kollideret. Men tilstanden var sådan, at det ikke kunne vente længere. Så derfor var det heller ikke muligt at udskyde operationen, sagde kronprinsesse Victoria til Svensk dam.

Prins Daniel tilbage på sygehuset

Nu ti år senere er prins Daniel tilbage på samme sygehus for at gøre opmærksom på forskning omkring transplantation.

Et møde, som mildest talt blev følelsesladet.

– Alle mennesker, som befinder sig der, har alle været igennem de samme følelser. Fordi prinsen har gjort dette for ti år siden, bliver det meget virkeligt og stærke følelser for ham. Han kan sætte sig ind i deres følelser, siger Margareta Thorgren informationschef ved Hoffet til Newsner.

Hoffets besked: ”Vil belyse sagen”

Prins Daniel mødte blandt andet et søskendepar på klinikken, som han mødte for fem år siden. I løbet af dagen snakkede prins Daniel med dem om, hvordan det gik, hvilket blev et følelsesladet møde.

– Hovedformålet med besøget, som prinsen fremlagde er, at der er et stort ønske om at donere. Hans engagement er stort, og han vil belyse den sag, siger Margareta Thorgren, informationschef ved Hoffet til Newsner.

Nu er det også ti år siden prinsen gennemgik sin egen transplantation – hvordan har prinsen det i dag?

– Prinsen er jo et levende eksempel på, at man kan have et rigtig godt liv bagefter. Det er fantastisk at se, hvor godt han har det. Han understreger flere gange, at han er helt frisk og hans glæde over, at forskningen skrider fremad, siger Margareta Thorgren.

Fantastiske prins Daniel! Nu hylder vi vidunderlige Daniel ved at lave et hjerte!