Højgravid ung kvinde beder præsten Gitte om hjælp – så gør hun det umulige

Præsten Gitte Lykke Andersen handlede hurtigt, da en højgravid ung kvinde for nyligt kom til hende og bad om hjælp.

Efter uroligheder i hjemmet var den unge kvinde i 20’erne nødsaget til at søge hjælp i den nordjyske by Brønderslev, eftersom hun skal føde en lille dreng i marts, men ikke har noget babyudstyr, skriver TV2 Nord.

Kvinden opsøgte præsten i Brønderslev Sogn, Gitte Lykke Andersen, som på kort tid satte gang i noget, hun aldrig havde troet var muligt.

Som højgravid er det en alvorlig situation, hvis man fra den ene dag til den anden står uden det økonomiske råderum til at købe babyudstyr. Derfor var en kvinde i 20’erne for nyligt nødt til at spørge præsten Gitte Lykke Andersen om hjælp til at skaffe de mest nødvendige ting.

– Jeg er aldrig blevet kontaktet om den her type problemer før, og jeg har altså været præst i 13 år, siger Gitte Lykke Andersen til TV2 Nord og forklarer, hvordan hun for nyligt fik et telefonopkald, som hun sent vil glemme.

– Hun ringede til mig hviskende og spurgte om hjælp, og jeg kunne høre, at det kom fra hjertet.

Præsten i Brønderslev Sogn viste sig at have et hjerte af guld og bad derfor i onsdags bekendte og lokalsamfundet, ja faktisk alle med mulighed for at hjælpe, om de kunne bidrage med alt fra stofbleer til en vaskebalje.

“En kommende baby har brug for hjælp og det samme har hans mor – vil du hjælpe. Jeg er i kontakt med en ung kvinde, der har termin til marts. Af private årsager står hun og har INTET til baby,” skriver Gitte Lykke Andersen blandt andet i Facebook-opråbet.

Og den smukke gestus viste sig lynhurtigt at give pote. På få dage har mange mennesker allerede doneret babyting, og den kommende mor har nu fået tilbudt en autostol, tæpper, bleer, tremmeseng, badekar og en masse andet til den lille ny.

Faktisk er det væltet ind med så mange babyting, at Gitte nu er begyndt at takke nej, når flere mennesker vil donere. Hun viste sig på kort tid at gøre det umulige muligt for en ung kvinde, som havde allermest brug for det.

“Alene kan man ikke meget, sammen kan vi næsten alt,” slutter præsten Gitte rørende sit Facebook-indlæg af.

Hvor er det fantastisk, når vi mennesker står sammen og hjælper dem, der har mest brug for det.

Del gerne opslaget, hvis du vil sætte fokus på medmenneskelighed og hjælpsomhed i vores samfund.

Foto: Facebook / Gitte Lykke Andersen