Kæmpe 90’er-stjerne stille op i Dansk Melodi Grand Prix 2018

Det er i dag kommet frem, hvilke kunstnere som skal konkurrere om at vinde Dansk Melodi Grand Prix 2018, og blandt deltagerne finder man både debutanter og en vaskeægte 90’erne verdensstjerne.

Johannes Nymark og Annette Heick står i spidsen, når vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2018 skal findes den 10. februar. I dag har DR offenliggjort navnene på deltagerne, og her finder man blandt andet 47-årige Sannie Charlotte Carlson, der i den grad har fået danskerne og resten af verden til at give den gas på dansegulvet. Under kunstnernavnet Whigfield stod hun bag kæmpehittet “Saturday Night”.

Sangerinden har selv været med til at skrive sangen “Boys On Girls”, som hun skal optræde med til Dansk Melodi Grand Prix 2018. Hun har dog droppet kunstnernavnet og stiller op under sit fødenavn Sannie.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix skal forsvare de danske farver i semifinalerne i Eurovison Song Contest i Portugal og forhåbenligt sikre Danmark en billet til finalen den 12. maj.

Herunder kan du se, hvem som stiller op i Dansk Melodi Grand Prix 2018 samt hvilket nummer de optræder. 

Sang nummer 1: ’Riot’

Solist: Ditte Marie (34 år, opvokset i Silkeborg, bor i København)

Tekst og musik: Lise Cabble, Theis Andersen og Chris Wahle

Ditte Marie Agergaard Kristensen – eller bare Ditte Marie – optræder i dag i mange musikalske sammenhænge i både ind- og udland. Hun er tidligere forsanger i Le Freak, med hvem hun også deltog i Melodi Grand Prix. Ditte Marie deltager for tredje gang (2011 (med Le Freak): ’25 Hours A Day’, 2012: ’Overflow’)

Sang nummer 2: ’Starlight’

Solist: Anna Ritsmar (17 år, opvokset i Uvelse, bor i Hillerød og Søllerød)

Tekst og musik: Lise Cabble

Anna Ritsmar optræder til daglig med grupperne Spektaro og Aufori. Hun deltog i X Factor i 2016, hvor hun nåede til bootcamp. Hun har pt. orlov fra gymnasiet på grund af sin musik.

Sang nummer 3: ’Higher Ground’

Solist: Rasmussen (32 år, opvokset i Viborg, bor i Langå)

Tekst og musik: Niclas Arn & Karl Eurén

Jonas Flodager Rasmussen – eller blot Rasmussen – optræder til daglig med coverbandet Hair Metal Heröes og har medvirket i kendte musicals på scener i Aarhus og Holstebro. Ved siden af det underviser han på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og ved Aarhus Teater Læring.

Sang nummer 4: ’Boys On Girls’

Solist: Sannie (47 år, opvokset i Skælskør og Elfenbenskysten – bor i Milano, Italien)

Tekst og musik: Sannie Charlotte Carlson, Domenico Canu & James Reeves

Sannie Charlotte Carlson – eller bare Sannie – brød i 1994 igennem med kæmpehittet ’Saturday Night’ under kunstnernavnet Whigfield. I 2012 udgav hun sit femte og sidste album som Whigfield. Hun har siden udgivet musik som Sannie.

Sang nummer 5: ’Angels To My Battlefield’

Solist: Sandra (20 år, Brønshøj)

Tekst og musik: Chief 1, Ronny Vidar Svendsen, Anne Judith Stokke Wik, Nermin Harambasic & Sandra Hilal

Sandra Hilal – eller blot Sandra – hjælper til daglig til på en produktionsskole. Hun blev opdaget af Chief 1 for et par år siden, og sangen til Melodi Grand Prix er første resultat deraf.

Sang nummer 6: ‘Unfound’

Solist: Lasse Meling (19 år, Frederikshavn)

Tekst og musik: Lasse Olsen Meling, Kim Nowak-Zorde & TheArrangement

Lasse Olsen Meling blev opdaget på YouTube, da han var 13 år. Han har indspillet i New York med anerkendte sangskrivere og fik sit hidtidige gennembrud i 2013 med singlen ’All About You’.

Sang nummer 7: ’Standing Up For Love’

Solist: CARLSEN (Vanja Carlsen 43 år, Laila Katrina Carlsen 39 år, Barbara Chaparro 32 år, alle Tórshavn, Færøerne)

Tekst og musik: Dave Rude, Thomas Thörnholm & Michael Clauss

De tre søstre i CARLSEN er børn af en pianist og en sanger. De har sunget i gospelkor, turneret i USA og udgivet en ep sammen. Til daglig er Vanja sygeplejerske, mens Laila og Barbara er frisører og makeupartister.

Sang nummer 8: ’Signals’

Solist: KARUI (19 år, opvokset i Herning, bor i Ringsted)

Tekst og musik: Annelie Karui Saemala, Jeanette Bonde Mikkelsen, Daniel Fält & Jonas Halager

Annelie Karui Saemala – eller bare KARUI – er frivillig underviser på en efterskole. Hun har sunget i både gospelbands og klassiske kor, medvirket i en række forestillinger med Den Jyske Opera samt været forsanger i flere coverbands.

Sang nummer 9: ’Holder fast i ingenting’

Solist: Rikke Ganer-Tolsøe (31 år, opvokset i Glostrup og på Amager, bor i Hvidovre)

Tekst og musik: Rune Braager, Clara Sofie Fabricius & Andrea Emilie Fredslund Nørgaard

Rikke Ganer-Tolsøe har stiftet blogger-universet kvinderudenfilter.dk og har desuden en Facebook-side, hvor hun deler egne sange og covernumre. Hun begyndte at synge offentligt for tre år siden. Hun blev fundet som solist gennem Instagram.

Sang nummer 10: ’Music For The Road’

Solist: Albin Fredy (36 år, opvokset i Falköping, Sverige – bor i København)

Tekst og musik: Rune Braager, John Garrison & O. Antonio

Albin Håkan Fredy Ljungqvist – eller blot Albin Fredy – har været en del af Wallmans dinnershow i Cirkusbygningen de seneste 11 år. Han udgav sidste år ep’en ’Falling For The Last Time.’ Albin Fredy deltager for anden gang (2013: ’Beautiful To Me’).

Hvad synes du om artisterne? Kom gerne med din mening i kommentarfeltet. 

Foto: DR/Agnete Schlichtkrull