Kvinde som har været i koma de sidste 14 år fødte barn på sygehuset, nu undersøger politiet seksuelt overgreb

En kvindlig patient, som i de sidste 14 år har befundet sig i en hjælpeløs vegetativ tilstand, fødte den 29. december 2018 et barn.

Nu undersøger politiet hændelsen som en forbrydelse.

Politiet i Arizona i USA har startet en undersøgelse om et seksuelt overgreb, efter en kvinde som befandt sig i en vegetativ tilstand lige før nytår fødte et barn.

Lammet i 14 år

Kvinden havde fået pleje på behandlingshjemmet Hacienda HealthCare i Phoenix, siden hun for 14 år siden var i en drukneulykke, som næsten kostede hende livet.

Ifølge CBS News skal de ansatte på stedet ikke have været bevidst om patientens tilstand før kvinden, som ikke kan kommunikere med omverdenen, begyndte sin graviditet.

Da de ansatte blev spurgt, om hvordan de fandt ud af, hvad der var sket med kvinden svarede de, at de hørte hende stønne og først ikke forstod, hvad der var i vejen.

Kunne ikke forsvare sig

En sygeplejerske var til stede under fødslen og ifølge rapporter skal barnet som blev født den 29. december have det godt i dag.

Da en ansat på behandlingshjemmet blev spurgt, om kvinden på nogen måde kunne beskytte sig mod overgrebet svarede hun: “Nej, ingen chance. Hun kunne ikke kommunikere det faktum, at hun var gravid”.

Efter at barnet er blevet født, blev hændelsen politianmeldt og nu undersøger politiet hændelsen som et seksuelt overgreb som skete i begyndelsen af året.

A near-drowning incident at least a decade ago left the alleged victim in that condition and she's been a patient at a healthcare facility ever since, a source tells CBS affiliate, KPHO-TV.

Posted by CBS News on Friday, January 4, 2019

Nye rutiner

Siden hændelsen har Hacienda HealthCare ændret deres rutiner, så mandlige medarbejdere ikke må være i samme rum som patienter i den tilstand uden der er en kvindelig kollega i rummet.

Jeg synes virkelig, at det er frygteligt usselt gjort at kaste sig over nogen som er hjælpeløs på den måde.

Del gerne hvis du også synes, at det er frygteligt gjort overfor kvinden i denne udsatte situation.