Foto: AP/Ritzau Scanpix og Shutterstock

Mick Jagger blev skilt fra ekskonen Bianca i 1978 – sådan her ser hun ud 46 år senere

De var et af de mest omtalte par i verden i 1970’erne.
Dette er, hvad der skete med Mick Jaggers første kone, Bianca.

The Rolling Stones blev dannet i 1962, og medlemmerne af det legendariske rockband har for længst opnået ikonisk status.

Rolling Stones’ frontmand Mick Jagger, 80, er uden tvivl et af de største rockikoner i musikhistorien. Det faktum, at han for 22 år siden blev slået til ridder af dronning Elizabeth og blev Sir Mick, siger det hele.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Shutterstock

Jagger grundlagde Rolling Stones sammen med Brian Jones (guitar), Charlie Watts (trommer) og Keith Richards (guitar) i januar 1962. Watts trak sig tilbage i sensommeren 2021, og Jones har for længst forladt bandet.

I dag består rockbandet af Jagger, Richards, 80, og bassist/guitarist Ronnie Wood, 76, og den dag i dag sælger det aldrende band ud på gigantiske arenaer over hele verden. Selv i Danmark, hvor de har en loyal fanskare, der har fulgt dem i mange år.

Sidste år udkom bandets første fuldlængdealbum med nyt materiale i 18 år: den anmelderroste ‘Hackney Diamonds’, som de har turneret med lige siden. På pladen samarbejder gruppen med andre verdenskunstnere som Paul McCartney, Stevie Wonder og Elton John. På sangen ‘Sweet Sounds of Heaven’ medvirker Lady Gaga.

Artiklen fortsætter under videoen.

Jagger har været en af verdens mest berømte kunstnere i over 60 år, hvilket også har bragt hans privatliv i søgelyset.

Ikke mindst på grund af hans store familie. Jagger har otte børn: Hans ældste datter Karis Jagger blev født i 1969, og hans yngste søn Deveraux blev født i december 2016.

Verdensklasseartisten med den unikke udstråling på scenen blev gift med sin første kone, Bianca Jagger, dengang Pérez-Mora Macías, i 1971.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: AP/Ritzau Scanpix

Parret blev gift i Saint-Tropez, og udenfor havde folk samlet sig for at lykønske stjernen og hans nye kone, som er født i Nicaragua.

Det var næsten kaotisk.

Artiklen fortsætter under videoklippet.

Parret fik en datter, Jade Jagger, som nu er 52 år og tidligere model, nu kendt for sit interiør- og smykkedesign.

Bianca Jagger blev selv kendt for at feste. Pressen rapporterede blandt andet, at hun til sin 27-års fødselsdagsfest red ind på en hvid hest på klubben Studio 54 i New York.

Artiklen fortsætter under videoklippet.

Men det var bare en myte.

For nogle år siden fortalte Bianca om det i et brev til Financial Times, som blev gengivet i magasinet Vogue.

– Steve Rubell (Studio 54’s medstifter) havde åbenbart set et billede i et blad af mig, der red på en hvid hest i Nicaragua, og han mente, at det ville være en god idé at tage en hest med til klubben som en fødselsdagsoverraskelse til mig. Det var en smuk hvid hest, som mindede mig om min egen, og jeg tog den tåbelige beslutning at gå tur med den i et par minutter. Det fotograferede billede gik verden rundt og gav anledning til fablen om, at jeg kom til Studio 54 på en hvid hest, skriver Bianca i brevet.

Ifølge People havde både Mick og Bianca affærer uden for deres ægteskab, men de var begge klar over det.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bianca Jagger. Foto: Shutterstock

Men i sidste ende skulle det have ført til, at Bianca valgte at søge om skilsmisse – efter at Mick havde været sammen med modellen Jerry Hall i et stykke tid, skriver People.

I 1978 var bruddet en kendsgerning.

I forbindelse med skilsmissen indgik parret et forlig, som ifølge New York Magazine førte til, at Bianca blev tilkendt 1,2 millioner dollars. Det siges, at hun sjældent har talt offentligt om sit tidligere ægteskab med Rolling Stones-stjernen. Men for et par år siden fortalte hun The Guardian, at skilsmissen føltes som en fiasko.

– Jeg blev opdraget som katolik til at tro, at ægteskabet er for livet. Og vi fejlede, sagde hun til The Guardian.

Bianca Jagger modtager alternativ Nobelpri

Et stykke tid efter ægteskabet med Mick Jagger lagde Bianca også etiketten som festprinsesse bag sig. I 1990’erne begyndte hun at kæmpe for udsatte menneskers vilkår i verden gennem organisationen Amnesty.

Hendes engagement førte til, at hun modtog den “alternative Nobelpris”, Right Livelihood Award, i 2004. Ifølge Aftonbladet begrundede juryen prisen med, at Bianca Jagger havde brugt sin berømthed til at hjælpe udsatte mennesker.

Bianca Jagger. Foto: Shutterstock

Mick Jagger er nu fast gift med den amerikanske koreograf Melanie Hamrick, 36 (billedet nedenfor). Parret har været sammen i 10 år og har et barn sammen.

Foto: Shutterstock