Misvisende tal: Hver tredje coronapatient i Hovedstaden er ikke indlagt på grund af corona

Foto: Shutterstock

De nationale tal for indlagte med coronavirus overvurderer, hvor stort et pres der er på sundhedsvæsenet.

Sådan lyder det fra Region Hovedstaden, hvor man benytter andre tal, hvor man udelukkende tæller patienter, der er indlagt på grund af – og ikke med – coronavirus. Det skriver Berlingske.

Den 22. december var der i Region Hovedstaden 265 indlagte med coronavirus ifølge opgørelsen fra Statens Serum Institut (SSI).

Det fremhæves imidlertid, at det ikke er alle patienter, der var indlagt til behandling for covid, for eksempel var 38 patienter indlagt i psykiatrien.

Regionen supplerer også de nationale tal med data fra sit eget it-system, Sundhedsplatformen, der udtrækkes dagligt. Heraf fremgik det, at der samme dag blot var 182 patienter indlagt med covid-19 som enten »aktions- eller bidiagnose« – en forskel på 83 patienter i forhold til SSI-tallene.

Det vil sige, at knap hver tredje er indlagt af andre årsager end coronavirus.

Foto: Shutterstock

– Tallene bliver misvisende, hvis man tæller dem med, der er indlagt med noget andet, selvom de også har covid. Man bør se på dem, der er indlagt på grund af covid. Det er vigtigt, at kapaciteten passer til behovet, og at der ikke sættes flere ressourcer af til corona, end det er nødvendigt. Der er masser af patienter med andre lidelser, der har brug for behandling, og som står og venter på at komme til, siger medlem af forretningsudvalget i Region Hovedstaden Leila Lindén (S) til Berlingske.

Hvad tænker du om denne sag?

Del gerne dine tanker med os i kommentarsporet under artiklen på Facebook nu!

Exit mobile version