Modelfoto: Shutterstock

Myndighederne er opmærksomme på spædbørn og coronavirus

RETTELSE DEN 19. MARTS 2020: Det er ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen har inkluderet spædbørn som en særlig risikogruppe i forhold til coronavirus. Myndighederne holder nøje øje med, om der er grund til et øjet fokus i forhold til coronasmitte blandt spædbørn. Artiklen var baseret på oplysninger fra myndighederne, som viste sig ikke at være præcise.

Sundhedsstyrelsen har valgt at udvide sine særlige risikogrupper og kigger nu også på coronasmitte hos spædbørn.

Det oplyser Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, på et pressemøde onsdag eftermiddag.

Det skriver Ritzau ifølge TV 2.

Modelfoto: Shutterstock

– Ny dokumentation tyder på, at hvis et spædbarn har været udsat for coronasmitte – for eksempel fra moderen lige efter fødslen – så er det en særlig risikogruppe. Så det har vi også præciseret, så vi også fanger dem, siger Søren Brostrøm.

Udover spædbørn omfatter de særlige risikogrupper ifølge Sundhedsstyrelsen ældre – især over 80 år gamle, personer med kroniske sygdomme samt gravide ud fra et forsigtighedsprincip.

Lørdag blev et nyfødt spædbarn ifølge The Guardian testet positiv for coronavirus på et hospital i London. Barnets mor var blevet indlagt, fordi man troede, at hun havde en lungebetændelse.

Det viste sig dog, at moderen var smittet med coronavirus. Det står endnu ikke klart, om barnet blev smittet, mens det stadig lå i livmoderen, eller først under fødslen.