Sådan laver du eksotiske pandekager – med en speciel ingrediens

Hvis du levede i 1970’erne, så husker du sikkert, hvilken interesse der var omkring ananas. Frugt og mad var generelt blevet en populær kombination, hvor der blev eksperimenteret med forskellige smage i køkkenet, mens ananas var blev især brugt.

Ja, det føltes næsten som om hveranden danskere kørte ned i det lokale supermarked og købte ananas på dåse. Det blev solgt utroligt meget, og jeg husker dem hjemme fra køkkenet.

Derfor kunne jeg ikke lade være med at føle et stik af nostalgi, da jeg faldt over den her opskrift på en af vores mest elskede klassikere.

Jeg taler om pandekager, som for det meste blev spist som dessert, men de seneste år er blevet et populært indslag i brunch eller på middagsbordet.

Men dette er ikke som en hvilken som helst pandekage. I den her opskrift har retten en særlig ingrediens, som fører en på en smagsrejse til 1970’erne…. præcis, ananas!

Opskriften i sig selv er ikke noget som får en til at falde af stolen, men det er vel også lige det som gør opskriften så genial. At den ikke så meget andet end en enkelt ingrediens for at forvandle en helt almindelig ret til en eksotisk succes!

Jeg synes, at de her ananaspandekager er rigtig gode, og derfor vil jeg gerne dele den med her. Det er en perfekt variation af en klassisk ret, som nok skal få hele familien til at juble.

pannkakor, ananas, recept
Foto: Youtube

Opskrift på ananaspandekager (4-5 portioner):

5 dl mel
2 tsk bagepulver
1,5 tsk bikarbonat (natron)
0,5 tsk salt
0,5 dl sukker
3,5 dl mælk
0,5 dl smeltet smør
0,5 tsk vaniljeekstrakt
1 dåse ananasringe
Cocktail kirsebær (valgfrit)

Sirup:
0,5 dl smeltet smør
0,5 dl brun farin
1 dl ananasjuice
0,5 dl rom (valgfrit)

Sådan gør du:

Ser det ikke godt ud?  Tøv ikke med at dele lækkerbidsken videre til dine venner, så flere for chancen for at opdage den eksotiske opskrift!