Slår alarm: Slangerne spreder skræk i populært dansk ferieparadis

Mange danskere rejser hvert eneste år til De Kanariske Øer, og Gran Canaria er den absolut mest populære ø.

Mange rejser flere gange om året for at nyde solen, varmen, strandene og de høje temperaturer – både på land og i vandet.

Men i denne sommer skal du passe godt på, så du ikke får uventet besøg. På Gran Canaria spreder sig lige nu en uvelkommen gæst: Den californiske kongesnog.

Wikipedia

Californisk kongesnog er en invasiv art, som er sluppet ud fra fangeskab eller er sat fri af tidligere ejere, som har haft slangen som kæledyr.

Den har været på Gran Canaria i de sidste 20 år, men den er mangedoblet i et antal, som udgør en alvorlig trussel for andre dyr og naturen på Gran Canaria, skriver Canariajournalen.no.

“Umulig” at slippe af med

Og slangen spreder sig hele tiden til nye områder på øen, hvilket bekymrer myndighederne.

I de sidste par uger er der set slanger i turistområdet Maspalomas og andre steder i syd, skriver avisen Telde Actualidad.

Man mener, at der lever cirka 30 000 kongesnoge på Gran Canaria. Den californiske kongesnog hører ikke hjemme i De Kanariske Øers natur og kan derfor påføre en del skade.

Det lader også til, at slangerne er umulige at slippe af med, selvom der er blevet gjort store anstrengelser for det.

Shutterstock

På billedet herover kan du se, hvordan en californisk kongesnog kan se ud. Der findes også en albinovariant af slangen, som er lysere.

Kan bide mennesker – men er ikke giftig

Den californiske kongesnog kan bide mennesker, men den er ikke giftig. Selvom disse slanger er relativt ufarlige for mennesker, finder mange det dog ubehageligt og bliver bange, når de ser dyret.

“Slangerne er kendt for at krybe ind til motoren i en bil for at varme sig. Når bilerne kører væk, bliver slangerne liggende og bliver transporteret til andre dele af øen”, siger Miguel Ángel Rodríquez, miljøminister på Gran Canaria, ifølge Canariajournalen.no.

Det største problem er dog, at slangen er en frygtet jæger og spiser fugle, gnavere og planter. Det kan i værste fald føre til, at andre af øens arter bliver udryddet.

Brian Hinds, som i 35 år har fanget og dokumenteret kongesnoge, har tidligere advaret om udviklingen på øen.

“Slå til hårdt og slå til hurtigt – ellers vil slangerne overtage 70 procent af øen”, har slangeeksperten Hinds sagt til The Guardian.

Shutterstock

Selvom slangen ikke er farlig for mennesker, er det vigtigt, at vi spreder informationen videre. 

Nogen, som er på Gran Canaria, eller snart rejser derned, fortjener at høre om det her. Du ville gerne vide det selv, ikke sandt?

Tryk på del for at hjælpe flere mennesker med at få denne vigtige information om slangespredningen i ferieparadiset.

Exit mobile version