Foto: Shutterstock

Slut med barselsstuer på Rigshospitalet – fire timer efter fødslen skal familien være ude

Det er blot to år siden, at besparelser på Rigshospitalet, fik den daværende fødselschef til at forlade hospitalet i protest. Nu lukker barselsstuerne på Rigshospitalet.

For to år siden blev Barselshotellet lukket på Rigshospitalet på grund af besparelser, og i stedet stod der fem stuer klar på Ridshospitalets Patienthotel. Her kan førstegangsfødende på små stuer barsle i 24 timer sammen med deres partner, såfremt kvinden og barnet er raske og der ingen komplikationer var under fødslen. Mange har benyttet sig af dette tilbud, hvor der hver dag er en jordemoder tilknyttet, som kan hjælpe mødrene med amning eller andre spørgsmål de har i forbindelse med deres nye rolle. Men nu oplyser Rigshospitalet, at det er slut fra den 17. december 2018.

Fra den dato lukkes disse særlige barselsstuer på Patienthotellet, og førstegangsfødende som føder uden komplikationer, skal nu tage hjem fire timer efter fødslen. Det skriver TV2.

De nybagte mødre bliver i stedet erstattet af et tilbud om hjemmebesøg af en jordemoder. Men det er langt fra alle som er tilfredse med det nye tilbud.

– Man burde give forældrene mulighed for at vælge. Nogle kan klare at tage hjem umiddelbart efter fødslen, og andre kan ikke, så der burde være et varieret tilbud til de nybagte forældre. Jeg bryder mig ikke om, at man skal være ude fra hospitalet senest fire timer efter fødslen. Så står man måske der klokken to om natten og skal have babyen ud i en autostol på et tidspunkt, hvor man bare har brug for at sove, siger formanden for Forældre og Fødsel, Birgitte Halkjær Storgaard, til TV2.

Flere politikere har været ude at kritisere lukningen.

– Når et af landets største fødesteder er tvunget herud, så er det et tegn på, at der er noget rivravruskende galt. Det er den forkerte retning at gå. Der er vigtigt, at der er gode og rolige rammer til at få amningen og familielivet etableret, siger Socialdemokraternes sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen til DR.

Hvad mener du om lukningen? Er det i orden at sende førstegangsfødende hjem efter fire timer? Giv gerne din mening til kende i kommentarfeltet.