Foto: Shutterstock

Stjernekokkens flotte gestus: Tilbyder tre retters luksusmenu til flere plejehjem

Torsdag besøgte stjernekokken Ulf Wagner flere af plejehjem i den svenske by Göteborg for at tilbyde dem en luksusfrokost. Det skriver det svenske medie Expressen.

Den svenske kok, Ulf Wagner, var den første i Göteborg til at modtage en stjerne i Guide Michelin og er blevet kåret som Sveriges bedste sommelier.

I over et årti drev han den traditionelle restaurant Sjömagasinet, hvor han arbejdede sammen med Leif Mannerström, som også er kendt i Sverige for at være dommer på den svenske ‘Masterchef’.

I 2021 var planen, at Ulf Wagner skulle forlade restaurantbranchen og kaste sig ud i andre projekter, men i stedet åbnede han den nye restaurant “Wagners”.

Men torsdag forlod han restaurantkøkkenet og tog i stedet ud til tre plejehjem i Göteborg for at tilbyde dem en overdådig luksusfrokost.

Tre-retters menu til plejehjem

– Jeg har lige forladt plejehjemmet i Björkekärr. Det var meget rart. Jeg har været ude at tale med de gamle, og selvfølgelig serveret en tre retters menu. Så nu svæver jeg på skyer, fortalte Ulf Wagner til Expressen, da de talte med ham i torsdags.

Menuen stod på fisk både til for- og hovedret. Til dessert fik fik de ældre smagt på kogte blommer med vanilje og mørk chokolade.

Og ifølge Ulf Wagner var menuen et højdepunkt. Flere siges at have sagt, at de aldrig har spist noget bedre.

‘Ser de ældres glæde

At blive inviteret til en luksusfrokost af stjernekokke er ikke noget nyt for plejehjemmene ‘Tre Stiftelser’.

En gang om året inviteres stjernekokke til at lave mad for dem. Tidligere har de været besøgt af anerkendte kokke såsom Håkan Törnström og Leif Mannerström.

Ulf Wagner er blevet inviteret to gange.

– Det er så fantastisk sjovt, siger han til avisen og fortsætter:

– Jeg lagde mærke til, da min mor var på et plejehjem, hvor vigtigt det var med maden og at samles om det. Så kan der være mange, der ikke spiser så meget. Men man ser stadig glæden hos (de red.) ældre, fordi de kan tale med nogen.

Sikke et fantastisk initiativ, der virkelig gør hverdagen lidt sjovere for de ældre, som bor på plejehjem. Synes du, at vi burde gøre det samme i Danmark?