Foto: Shutterstock

Tragisk: 18-årig dør uger efter at være kollapset til sin dimission

Et samfund er i sorg efter en 18-årig gymnasieelevs alt for tidlige død, da hun kollapsede ved sin dimissionsceremoni.

Flere udenlandske medier, blandt andre People, har beskrevet hvordan 18-årige Sienna Stewart blev diagnosticeret med hjertesvigt i april efter at have modtaget en transplantation for ti år siden. Sienna havde levet med svær kardiomyopati, siden hun var 4 år gammel, og begyndte at “blive syg” tidligere i år.

Den førnævnte transplantation havde angiveligt gjort det muligt for hende at leve et “relativt normalt liv i 10 år”, men den unge kvinde begyndte derefter at “blive svag og langsommere”.

Mor Saevon Chum afslørede, at hendes datter oplevede episoder, hvor hun kollapsede, og hun oplevede sådan en episode ved sin dimission torsdag den 23. maj 2024.

I en video, der er delt af Hiram High School, kan man høre skolelederen råbe: “Giv os lige et øjeblik, vi har en elev, giv os lige et øjeblik…”

Da Saevon ankom, var ambulancefolkene allerede i gang med at behandle hendes datter.

– Da jeg kom derhen, var ambulancen der allerede, siger moderen ifølge People.

– Hun var kollapset. Hun havde haft en anden episode. Men det var første gang, hun kollapsede bevidstløs.

Foto: West Cobb Funeral Home

Sienna kom til bevidsthed et par minutter senere og besluttede i sidste ende at deltage i sin ceremoni i stedet for at tage på hospitalet.

– Det eneste, hun kunne fortælle mig, var: ‘Jeg vil bare gerne have min eksamen, jeg vil gerne gå’. Det var alt, hvad hun ønskede, for hun var allerede gået glip af sit afslutningsbal, fordi hun inden da var på hospitalet og var gået glip af sit afslutningsbal, siger Saevon.

Tragisk nok døde Sienna onsdag den 12. juni bare få uger efter at hun havde fået sit eksamensbevis.

– Som mor føler man sig så stolt, fordi hun lige har kæmpet sig igennem noget, der gør ondt på hende. Man er nødt til at være stolt. Jeg var stolt til det sidste, siger Saevon.

Ifølge Siennas nekrolog havde den unge kvinde planer om at gå på college og var på vej til at læse til sonograf til efteråret.

Hvil i fred, Sienna Stewart.