Trist nyt: Zebraføl aflivet i dansk zoo

zebra

Zebra. Foto: Shutterstock

Glæden var stor, da Givskud Zoo bød et zebraføl velkommen for første gang i ni år. Nu er føllet desværre aflivet.

Der plejer normalt at være en masse glæde og lykke forbundet med et nyt liv i denne verden og det gælder selvfølgelig også, når det kommer til dyrenes verden.

Det kunne vi således se for nylig, da Zoologisk Have i København kunne byde en ny elefantunge velkommen.

Moren er den 16-årige Kumari, og ungen har efterfølgende fået navnet Chin.

Og glæden stoppede slet ikke her.

For det var også i februar, at samme zoologiske have kunne jubler over, at den første tigerunge var blevet født i haven i ni år.

Fra glæde til sorg

Desværre kan en tragedie også ramme ungerne i dyrenes verden.

Det er nemlig ikke så længe siden, at der var stor glæde i Givskud Zoo – Zootopia, men den glæde er desværre nu blevet udskiftet med tristhed.

Helt præcist er det ikke mere end nogle uger siden, at man i parken kunne byde et zebraføl velkommen, men nu er det desværre blevet aflivet.

Det skriver Givskud Zoo selv.

Artiklen fortsætter under billedet…

Dette er et genrefoto og ikke det omtalte foto fra Givskud Zoo. Foto: Shutterstock

Havde brækket benet

Kim Skalborg Simonsen, der er biolog og kurator i Givskud Zoo, fortæller, at det er et brækket ben, der desværre er årsagen.

– Da den skulle lukkes ind fra savannen til stalden for natten, bemærkede dyrepasseren, at føllet haltede kraftigt og kun støttede på tre ben. Så vi undersøgte den, og det viste sig, at den havde fået et brud på det ene ben, som vi desværre ikke kunne gøre noget ved.

Parken skriver, at personalet ellers har været lykkelige over at føllet kom til, da det var første gang i ni år.

Kim fortæller hertil, at selvom de holder øje med dyrene, så har de desværre ikke været til stede, da uheldet skete, og derfor ved de ikke med sikkerhed, hvordan det er sket.

Han understreger dog, at det aldrig er sket før, og derfor satser personalet på, at der er tale om et uheld, hvilket selvfølgelig ikke gør skuffelsen og ærgrelsen mindre.

Hvor er det trist at høre.

Hvil i fred, lille ven!

Exit mobile version