Tryk en stilk ned i kartoflen – du bliver forundret over det smukke der opstår efter nogle uger

Der er noget særligt ved roser. De er smukke at se på, de dufter godt, og de bliver ofte givet ud som et symbol på kærlighed. 

En have med roser giver tit et godt helhedsindtryk af et hjem, men mange oplever, at roserne er svære at dyrke og holde i live. Disse personer kender formentlig ikke til, at et par kartofler faktisk er alt, man behøver for at få haven til at blomstre.

Hvis du ikke har tænkt dig at koge samtlige kartofler i dit forråd, kan du bruge dem til at forskønne din have. Udfør disse seks enkle trin fra Perfecto. Du bliver overrasket over det smukke resultat, som viser sig efter ganske få uger. 

1. Vælg en plads i haven, hvor du vil have dine roser. Sørg for, at det er et sted med skygge. Grav et hul i jorden. Det skal være mellem 15 og 30 centimeter dybt. 

2. Fyld huldet med sand, som holder jorden våd. 

3. Saml nogle rosestilke fra en buket eller en anden rosebusk. Fjern den nederste del af stilken samt tjørne og blade. 

4. Lav et hul i kartoflerne og tryk en stilk ned i hver. 

5. Sæt kartoflerne i jorden med mindst 15 centimeters mellemrum.

6. Dæk med jord, til det kun er 5 centimeter af stilken, der stikker op over marken. Vent nu på det smukke resultat, som opstår efter nogle uger.

Ta-da!  

Dette tip er jo helt utroligt enkelt – og billigt. Jeg skal helt bestemt drage endnu mere nytte af de kartofler, jeg har derhjemme. Del gerne for at tippe andre.