Foto: Danske Spil

Vandt 15 millioner i Lotto: “Jeg var faktisk helt skuffet over mig selv…”

For 30 år siden startede tre venner en Lottoklub, og i år ramte den helt store gevinst endelig klubben.

Mange danskere drømmer om at vinde den store gevinst i Lotto. Hvad enten man bare spiller et par rækker et par gange om året eller man kører en fast kupon hver uge, så lever drømmen hos rigtig mange mennesker.

For et par uger siden lykkedes det tre venner at vinde hele 15.005.547 kroner i Lotto, som de nu skal dele. De har siden 1989 haft en Lottoklub, og her er der ikke noget med, at man bare tilfældigvis skiftes til at købe en kupon. Klubben har både formand, vedtægter, kassér og en fast generalforsamling en gang om året. De tre venner startede med at mødes hver onsdag og udfylde kuponer, dengang de tipsede sammen, men nu har det udviklet sig til en Lottoklub med Plus-abonnement.

Fordi det kører over nettet, så havde klubbens formand ikke fået kigget tallene eller puljen den pågående aften, så opkaldet fra Danske Spils Kundecenter kom bag på ham.

– Jeg troede seriøst slet ikke på ham, der ringede. Men han bad mig logge ind på vores konto, og så kunne jeg jo se, at pengene stod der. Vi har sådan en regel i klubben, at hvis vi har vundet en lille gevinst, ringer jeg og siger: “Vi skal en tur i pølsevognen”, hvorimod en stor gevinst betyder, at vi skal ud at spise fint. Så jeg kunne jo med glæde ringe og sige, at vi ikke havde udsigt til at stå i pølsevognen. Det bragte stor glæde i den anden ende, siger den nyslåede vinder til Danske Spil.

Hvor mange ikke kan lade være med at skrige, græde eller danse, når de får sådan en glædesstrålende besked, så skete det ikke for vinderen fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

– Jeg tror, jeg inderst inde ikke turde glæde mig – for hvis nu det bare var en drøm. Jeg var faktisk helt skuffet over mig selv, at jeg ikke brød ud i gråd eller dans, siger vinderen, der sammen med de to andre ønsker at være anonyme.

Der skulle en helt særlig begivenhed til, før han troede på sin nye titel som millionær.

– Det var først, da han (Danske Spils gratis og uvildige millionærrådgiver, red.) kom ind ad døren, at jeg virkelig troede på det. Han gav os nogle rigtig gode råd og det fejrede vi ved, at gå ud og spise på en fin restaurant. Jeg er vant til at spise en del ved måltiderne, så at sidde der med en forret, der lige kunne være på en teske, var da sådan lidt lala. Det er i hvert fald ikke sådan nogle dyre vaner, jeg regner med at få, siger den heldige vinder med et grin.

Manden, som er i halvtresserne og ikke har kone eller børn, ved endnu ikke, hvad pengene skal bruges på. Men en ny bil er en mulighed.

Manden er jæger, og det er en mulighed, at nogle af pengene skal bruges i forbindelse med denne hobby.

– Det kan også sagtens blive til nogle flere jagt-rejser. Men først og fremmest skal jeg lige vænne min hjerne til, hvor mange muligheder jeg har, siger han.