Et blik på dette og jeg kommer aldrig til at spise kartofler på samme måde igen

Kartofler kan tilberedes på mange forskellige måder. Uanset, om det er en kogt til hverdag eller kartoffelgratin til lørdagsmiddagen, smager det altid godt – og først og fremmest er det sundt med meget C-vitamin.

Trods dette kan det sommetider blive lidt trættende med den samme opskrift om og om igen. Hvorfor ikke lave noget sjovere, så som en rigtig lækker kartoffelfondant!

Den mest almindelige måde er enten at koge eller bage dem i form af en almindelig, hæderlig kogt kartoffel eller både i ovnen. Men man kan få et helt fantastisk resultat, hvis du kombinerer de to.

Opskrift: Kartoffelfondant

Kartoffelfondanten er virkelig en gave – og vi vil love, at dine gæster ikke kan få nok.

potatisfondant
Foto: Youtube/Food Wishes

Ingredienser: (tre personer)

  • 6 store kartofler
  • Hønsebouillon
  • Timian
  • Olie
  • Smør
  • Salt og peber

Sådan laver du kartoffelfondant

1. Tænd ovnen på 220 grader.
Skær begge ender af kartoflen. Stil så kartoflen på højkant og skær skrællen af. Forsøg at skære sådan, at den bliver så cylinderformet som muligt (se billedet herunder).

potatisfondant
Foto: Youtube/Food Wishes

2. Skær kartoflen i to lige store dele. Læg alle dele i koldt vand i et par minutter for at fjerne en del af stivelsen. Læg stykkerne på køkkenrulle for at tørre.

potatisfondant
Foto: Youtube/Food Wishes

3. Varm en ovnsikker stegepande (gerne støbejern) med olie på middelhøj varme. Stil kartoflerne på højkant i panden, kom salt og peber på. Vend kartoffelstykkerne efter cirka fem minutter, når de begynder at få en gyldenbrun farve under bunden.

4. Vent til den anden side er blevet gyldenbrun. Brug så køkkenrulle til at tørre olien i stegepanden op, og erstat det med en klat smør og en eller to timiankviste. Når det smelter, rør timianen rundt i smørret og hæld det over kartoffelstykkerne. Kom salt og peber på igen.

potatisfondant
Foto: Youtube/Food Wishes

5. Når smørret begynder at blive gyldenbrunt, tilføj en til to deciliter hønsebouillon og rør rundt. Stil stegepanden ind i den varme ovn og lad den stå i cirka 30 minutter.
Er du bekymret for, at kartoflerne skal blive brændte i ovnen, tilsæt lidt mere hønsebouillon.

6. Hæld timiansmørret, som ligger tilbage i stegepanden, over kartoffelstykkerne, og lad det køle lidt af.

7. Servér og nyd!

potatisfondant
Foto: Youtube/Food Wishes

Den her uimodståelige kartoffel vil have et vidunderligt sprødt ydre og et cremet indre, perfekt at byde på som en lille forret eller til en hovedret.

Kender du nogen som vil elske det her? Del gerne opskriften videre til dine venner på Facebook!