Forskning viser: Chokoladekage til morgenmad er godt for hjernen og taljen

Der findes ikke meget, som er bedre end en bid chokolade, og de fleste af os er sandsynligvis blevet fristet af den der kage i køleskabet, som nogle gange er det første man ser om morgenen.

Og lad os være ærlige – det sker jo nogle gange, at man ikke kan stå imod og man derfor tager et lille stykke…

Men hvis vi lytter til forskerne, behøver du ikke have dårlig samvittighed over, at du lader begæret tage over, snarere tværtimod!

Det er lavet utrolig meget forskning i chokolade gennem årene, og det har vist sig, at chokolade faktisk har mange positive sundhedsmæssige fordele.

Men jeg faldt over et meget interessant studie, som fandt sted på Syracuse University i New York. Forskerne undersøgte 968 personer i alderen 23 og 98, hvor studiet fulgte deres mad- og kostvaner.

Forskerne kom frem til at chokolade har en positiv effekt på hukommelsen og hjælper din hjernen til bearbejde information og lære sig kundskab.

Godt at spise chokolade om morgenen?

Studier på Tel Aviv University har vist noget ganske interessant.

De undersøgte 193 overvægtige personer, og at spise en ordentligt morgenmad sammen med noget sødt (ofte chokolade), kan hjælpe en person til at gå ned i vægt.

Forskeren Daniela Jakubowicz fandt ud af, at hjernen behøver energi med det samme den vågner. Derfor kan du også føle dig lidt gladere og få en bedre start på dagen, hvis du begynder med lidt chokolade.

Det indeholder nemlig stoffet serotonin som påvirker dit humør positivt = glade dage!

Flickr/Gail

Ikke så dumt at læse eller hvad? 

Del gerne denne artikel videre, hvis du kender nogen som er vild med chokolade!