Skær et kryds i kartoflen og pensl på dette: Når jeg ser det næste skridt haster jeg i køkkenet

Kartofler er nok et af de mest almindelige tilbehør vi spiser i Danmark, og den gode rodfrugt kan varieres en hel masse. Både, kogte, pommes frites, mos eller hasselback for at nævne nogle. Alle er gode på sin vis og passer til lidt forskellige ting.

Jeg har altid haft en svaghed for kartoffelbåde, det er næsten lige så godt som pommes frites, men lidt sundere.

Når jeg laver kartoffelbåde, oftest i weekenden, vil jeg have, at de skal være på grænsen til brændte, så kanterne bliver så sprøde og gode.

Desuden passer de til næsten hvad som helst, kylling, laks eller hvorfor ikke til en stegt svinekotelet?

Men i denne uge så jeg en kartoffelopskrift, som jeg aldrig har set før, og bare navnet fik mig til at stoppe op. Krydskartofler, lyder det ikke spændende?

Og ja, præcis som det lyder, så er det ganske enkelt kartofler med et kryds i. Hvorfor skal man lave et kryds i kartoflen? Jo, svaret er enkelt.

I det kryds vil en masse herlig smag samles, lidt som i en hasselbackkartoffel, men du behøver bare gøre en brøkdel af arbejdet.

Du skal bruge:

• 20–25 kartofler

• Nogle skefulde olivenolie

• 2 fed hvidløg (valgfrit)

• Chiliflager (valgfrit)

• Salt og peber

Krysspotatis

Sådan gør du:

1. Start med at tænde ovnen på 250 grader, gerne varmluft, hvis du har, så bliver de bagt mere jævnt.

2. Skær et kryds i alle kartofler, men ikke for dybt, så de går i stykker.

3. Bland olivenolien med de ingredienser du ønsker. Her kan du variere en masse. Sommetider har jeg frisk timian i, sommetider hvidløg og sommetider bare chiliflager. Kun fantasien sætter grænser.

4. Læg alle kartofler på en plade og pensl dem med olie. Put salt og peber på.

5. Bag kartoflerne i nederste del af ovnen, til de er blevet bløde. Personligt kan jeg godt lide at bruge små kartofler, fordi de er lidt hurtigere at tilberede. Har du større kartofler, skal du nok regne med, at det tager omkring 45 minutter i ovnen. Hvis kartoflerne begynder at få for meget, kan du dække dem med lidt sølvpapir eller skrue ned for varmen på ovnen.

Serveres til et godt stykke kød, kylling eller fisk. Men de er så gode, at de kan spises præcis som de er, med lidt tzatziki, bearnaisesauce eller hvorfor ikke bare lidt hvidløgssmør.

Krysspotatis med vitlök, salt och olja på toppen😍. Dagens potatis fick högsta betyg! Recept: http://www.lindasbakskola.se/2018/11/02/krysspotatis/

Posted by Allt om bakning & mat on Saturday, March 16, 2019

Del gerne opskriften med dine venner på Facebook så flere får glæde af den!

Herunder finder du en anden af mine yndlingsopskrifter: