Enkelt trick til at gøre strygejernet rent – med to enkle ting alle har i køkkenet

At stryge tøj er måske ikke den sjoveste aktivitet i hjemmet. Jeg plejer ofte at sætte lidt musik på eller stille mig foran fjernsynet for at gøre denne aktivitet lidt sjovere.

Noget som er meget kedeligt er derimod, hvis tøjet får grimme pletter, fordi strygejernet er beskidt.

Men nu kan du sige farvel til grimme pletter, og det eneste du behøver er et stykke køkkenrulle og lidt salt.

Strygejernet er en af de redskaber i mit hjem, jeg ikke kan være foruden. Der er andre måder at holde tøjet pænt på, men til duge og sengetøj er det uerstatteligt.

Gør strygejernet rent

Men præcis som andre ting i vores hjem, bliver også strygejernet slidt og beskidt. Hvis strygepladen får snavs eller pletter på sig, kan det hurtigt sprede sig til tøjet og give grimme pletter, som er svære at få væk. Og i værste fald kan tøjet blive helt ødelagt.

strykjärn
Foto Shutterstock

At fjerne de grimme pletter fra strygejernet er noget, som mange tror er et hårdt arbejde, så derfor køber de et helt nyt jern.

Trick: Sådan rengør du strygejernet

Men vær bare rolig, der findes et supersmart trick, så du ikke behøver bekymre dig om grimme pletter igen.

Det eneste du behøver er et stykke køkkenrulle og lidt salt. Det er vigtigt, at det ikke er havsalt i større stykker, saltet skal derimod være fint, ifølge Purewow.

strykjärn
Foto: Youtube/Practical ideas

Varm strygejernet op og hæld samtidigt en generøs mængde salt på køkkenrullen på strygebrættet.

Salt og køkkenrulle

Stryg siden bare frem og tilbage over det saltede papir. Når strygejernet er afkølet, brug en fugtig klud til at tørre det af.

Det smarte trick gør, at saltet sætter sig fast på skidtet samtidigt med det falder af, når du kører det frem og tilbage. Nogle gange behøver det ikke være sværere end det!

For mig som bruger mit strygejern rigtig meget, så er det et meget smart trick, som jeg helt klart selv kommer til at bruge!

Hvis du også synes, at dette var smart, så del gerne artiklen videre til dine venner på Facebook, så de også kan lære, hvor nemt det kan være at gøre sit strygejern rent.