Grav et traktordæk ned og forgyld haven – med dette geniale trick

Engang lå de mest bare og fyldte på lossepladsen, men i de senere år er det blevet populært at genbruge gamle dæk – og i stedet bruge dem til at skabe smukke haver med masser af liv.

Ja, du læste rigtigt. Gamle, slidte traktordæk kan måske se lidt sjuskede ud ved første øjekast, men med lidt fantasi kan man faktisk forvandle dem til en personlig lille havedam!

Det kræver ikke engang ret meget materiale og er noget, alle kan klare derhjemme, samtidig med at man kan variere så meget, som man nu har lyst til – man bestemmer helt selv, hvordan ens bed skal se ud.

Kig selv på tippet her og se, hvordan forskellige havemennesker har forgyldt deres haver med disse smukke damme. Og du, når du er færdig, må du jo hellere end gerne dele det her videre for at inspirere andre til at prøve!

Du skal bruge

Et stort traktordæk
Sten i forskellige former og størrelser
En skovl
En stiksav
Damfolie
Grus og sand

Sådan gør du

1. Begynd med at grave et hul i jorden i samme størrelse som dækket. Prøv at få dækket til at passe perfekt ned i hullet og læg det derned.

2. Skær dækkets øverste side af med en sav, så det bliver en tynd kant. Det skal nu se cirka sådan her ud:

3. Beklæd indersiden med damfolie. Få det godt ud i kanterne og sørg for, at det dækker hele dækket uden at efterlade åbne områder.

4. Tag en spade og læg sand omkring dækket for at fiksere det i jorden. Læg grus ovenpå sandet og tryk med spaden, så gruset bliver presset sammen mod sandet.

5. Nu til det sjove – dekorationen! Her kan du være kreativ med forskellige størrelser og former for sten, som indrammer din personlige dam. Afslut gerne udsmykningen med lidt planter og blomster, som du planter i jord omkring dammen.

6. Sidst, men ikke mindst skal du tage en vandslange og fylde hullet med vand. Din smukke havedam er nu klar!

Det, der virkelig gør det sjovt, er, at du selv bestemmer, hvordan dammen skal se ud.

Du kan vælge og vrage mellem sten, planter og blomster. Du kan have lamper eller små statuer, som gør dammen smukkere. Og du kan have små fisk, der får lov til at svømme rundt og være børnenes bedste venner hele sommeren!

Tænk bare på at vedligeholde dammen. Vandet skal skiftes ud nu og da.

https://twitter.com/CraftingByHolid/status/680141884690399233

Hvis du har lidt ekstra plads i haven, er det her virkelig et perfekt tip at teste til sommer.

Del gerne tippet med nogen, du tror ville sætte pris på det!