Hun bruger et helt almindeligt redskab på plantekassen: Se nu hvad det gør ved blomsterne

Der er stadig lang tid til at forårets første varme stråler titter frem, men jeg glæder mig til de varmere dage, hvor jeg så småt kan begynde at gøre klar til havens første nye familiemedlemmer. Men selvom jeg må slå koldt vand i blodet lidt endnu, så kan man sagtens finde inspiration til havens nye kreationer, og havemagasiner og hjemmesider med DIY-forslag kigges flittigt i disse dage.

I den forbindelse faldt jeg over et projekt, som jeg slet ikke kan vente med at kaste mig over – og som jeg nu vil dele med jer. Den er ikke blot nem, men resultat er en fryd for øjet.

 

Blomster skal der til. Jeg elsker at gå ud og plukke krydderurter i havens til familiens måltid, men der er noget fantastisk over at kunne sætte sig ud og nyde en have i fuldt flor. Desværre er det ikke alle krukker som er lige skønne at skue, men den her løsning fra Her Toolbelt er genial.

Først skal du anskaffe dig en trækasse, som den på billedet. Heri skal du bore 5 centimeter store huler med en afstand på 15 centimeter.

Foto: Youtube/Her Toolbelt

Der kan bruges forskellige hængeplanter til denne kreation, men petuniaer giver et rigtigt smukt resultat.

Når du har plantet første lag, kan du bruge bruge pakkeskum i bagerst i kassen til lag to – du kan også holde dig kun til jord. På begge måder kan man bygge planterne op i lag, så de kan vokse ud gennem hullerne.

Foto: Youtube/Her Toolbelt

Hullerne giver blomsterne en mulighed for at vokse ud og overtage trækassen, indtil den er et farvestrålende mesterværk.

Det er virkelig et forsøg værd. Bagefter gælder det bare om at passe blomsterne og nyde synet.

Dog skal man være opmærksom på, at hullerne kan udtørre jorden, så man skal ofte tjekke jorden, om der er brug for vand – heldigvis sørger det danske vejr tit for, at man sjældent behøver bekymre sig for meget om manglende vand.

I videoen herunder kan du se blomsternes udvikling, og hvordan de mere og mere overtager kassen.

Er det ikke et vidunderligt resultat? Jeg skal i hvert fald afprøve det, når vejret bliver lidt varmere! Del gerne artiklen med dine venner på Facebook, hvis du vil vise