Køb aldrig blåbær igen: Her er 5 enkle trin til et uendeligt forråd derhjemme

Blåbær er en rigtig lækker spise både i sig selv, men også til tærter eller smoothies.

Derudover har det guddommelige bær rigtig mange positive effekter på helbredet ved at forebygge højt kolesterol og hukommelsestab, fordi de er rige på antioxidanter.

Det er virkelig en næringsrig skat, vi kan finde i skoven, men for alle blåbærelskere er det faktisk ikke særlig svært at lave dit eget lager i haven. Fem enkle trin, og du kan begynde at dyrke bærret i din egen have.

Blåbær kan sagtens lægges i fryseren og tages frem, når du får lyst. Samtidig med, at det kan være besværligt at tage i skoven og plukke dem, er det heller ikke lige godt at købe i supermarkedet.

Dyrk dine egne blåbær

Men for dem, som virkelig kan lide blåbær, er det faktisk ikke særlig svært at lave sit eget lille lager.

blåbär
Foto: Shutterstock

Du får uendelig adgang ved at følge disse fem trin.

1. Find det rigtige sted

En blåbærbusk behøver god og næringsrig jord samt meget sollys. Derfor er det vigtigt, at du allerede i planlægningsfasen finder et godt sted.

Har du en større have fungerer en hævet plantekasse ganske fint, da vandet kan løbe gennem jorden. Har du til gengæld en altan, er det en god idé at investere i en beholder.

2. Plads

Lige som andre planter behøver også blåbærbuske plads for at vokse sig stærke. Regn med, at blåbærbusken behøver omkring 1,8 meters plads omkring sig, for at den kan udvikles på naturlig vis.

vattna
Foto: Shutterstock

Dyrker du mere end én busk, anbefales et mellemrum på cirka 90 centimeter imellem dem.

3. Plantning

For det bedste resultat bør du plante dine blåbærbuske enten i efteråret eller foråret. Start med at ryste rødderne og sætte busken i jorden, for så at tilsætte mere jord og jævne det øverste lag.

Vand derefter godt.

4. Gødning

Du kan med fordel anvende økologisk gødning.

gödsel
Foto: Shutterstock

Dels kommer planterne til at leve længere, og dels mindskes risikoen for, at buskene skades.

5. Pleje af blåbærbuske

Noget, som kan forstyrre dyrkningen, er ukrudt. Der findes flere måder at slippe af med det og forebygge, at det spreder sig i netop din have, blandt andet ved at fylde bedet med avispapir.

Når busken begynder at vokse sig stærk, beskær kvistene med jævne mellemrum, så den forbliver i god stand.

Nu hvor det varmere vejr er her, overvejer jeg virkelig at prøve at dyrke mine egne blåbærbuske. Tænk hvor godt det vil være, og især hvor mange penge man kan spare mange år fremover.

Del gerne artiklen videre til dine venner på Facebook, så de også får glæde af disse smarte tricks til at dyrke deres egne blåbærbuske!