Mormor lagde altid en sikkerhedsnål i vaskemaskinen

Sikkerhedsnåle er gode til meget, det ved de fleste. De kan bruges til stort set alt, og næsten alle husstande har en masse sikkerhedsnåle i en skuffe et eller sted.

Men det er nok de færreste, der har tænkt, at sikkerhedsnåle kan være gode at have, når man vasker tøj.

Ifølge det her husmortrick er det en rigtig god idé.

Det er altid lige skønt at kunne tage nyvasket tøj på. Det er rent og dufter godt. Men det kan også være en blandet fornøjelse,, hvis det pågældende tøj har været udsat for statisk elektricitet.

Klokkeklart husmortrick

Men der findes et trick, og det er sikkerhedsnåle.

Hvordan fungerer det så? Det er faktisk nemmere, end man skulle tro!

Det eneste du skal gøre, er at hænge dit tøj op som normalt, men når du gør det, sætter du samtidig en sikkerhedsnål fast på tøjet.

Foto: Shutterstock

Så fjerner sikkerhedsnålen den statiske elektricitet fra tøjet, og man slipper for at have en trøje, der sidder som klistret til kroppen resten af dagen.

Det er også muligt at sætte sikkerhedsnålen fast på tøjet, når du tager det på, så nålen kan udøve sin magi, mens du har tøjet på. Det er selvfølgelig lige så godt at have en metalbøjle, den fanger også den statiske elektricitet.

Flere tricks

Vil du undgå statisk elektricitet på dit tøj, så findes der også andre tricks. Man kan for eksempel vaske med skyllemiddel eller eddike, da begge dele forebygger statisk elektricitet.

Et andet trick er ganske enkelt ikke at bruge tøj, der nemt bliver elektrisk, som akryl, polyamid, nylon, polyester eller elastan.

Foto: Shutterstock

Vil man undgå elektricitet, så er det også bedre at lufttørre tøjet, end at tørre det i tørretumbleren.

Kendte du til de her tricks? Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også kan se dette i dag!