Ukendt husmortrick gør vinduerne skinnende rene – med bare 3 ingredienser alle har derhjemme

Foråret venter lige om hjørnet, hvilket selvfølgelig er rigtig skønt. Men noget, som ikke er lige så fedt er, når solens stråler byrder igennem og viser, hvor snavset ens hjem er.

Ikke mindst vinduerne plejer altid at blive afsløret af den første forårssol – og derfor er man ofte nødt til at starte forårssæsonen med at få pudset sine vinduer.

Men selvom det lyder hårdt og kedeligt, så kan det faktisk være meget nemt. Og tro det eller ej, man behøver faktisk ikke bruge giftige kemikalier!

putsa fönster
Pudse vinduer. Foto: The Next Web, Flickr / The Next Web, Flickr

Et effektivt husmortrick til at pudse vinduerne er med en vinduesrens, som både skulle være miljøvenlig, effektiv og skånsom for pengepungen.

Det er en blanding, som skulle få vinduerne til at blive skinnende rene, uden striber, pletter eller ridser. Men det handler også om at gøre det på den rigtige måde.

Læs videre for at lære denne metode til at pudse vinduer, og derefter må du gerne dele videre, så dine venner også kan få glæde af de nyttige tips!

putsa fönster tips, fönsterputs
Vinduespudsning-tips Foto: Shutterstock

Vinduespudsning-tips

Inden vi kommer til vinduesrensen, er det først og fremmest vigtigt at tænke på, hvordan man pudser vinduet.

Til at begynde med, skulle det være vigtigt, at du først har vasket vinduet grundigt med en blød klud, så hele ruden er blevet våd.

Sørg også for at have en god vinduesskraber, som du sørger for at tørre ren efter hvert træk. Ellers skulle snavset blive tilbage og gøre vinduerne stribede.

Sidst, men ikke mindst, er det klogt at tørre af med en klud i stedet for køkkenrulle, som har en tendens til at efterlade fnuller på vinduerne.

Et anvendeligt tip skulle også være at pudse vinduerne, mens det er overskyet. Når solen skinner, skal du nemlig være meget hurtig, fordi vandet tørrer hurtigt på ruden.

putsa fönster, putsa fönster tips
Foto: Mostphotos

Vinduespudsning – hjemmelavet vinduesrens

Noget jeg først var skeptisk over for, er at bruge opvaskemiddel til at pudse vinduer. Men det er faktisk et klassisk husmortrick, som også professionelle skulle bruge sammen med lunkent vand. I denne blanding bruges også et skvæt eddike og majsstivelse, som skulle fjerne striber og smuds.

Du skal bruge:

• 1 spsk opvaskemiddel
• 0,5 dl eddike
• 2 spsk majsstivelse

Derudover skal du bruge en spand, vand, svamp, en vinduesskraber, og klude.

Sådan gør du:

1. Start med at blande opvaskemiddel, eddike og majsstivelse i en spand. Fyld lunkent vand i.

2. Vask vinduet grundigt med en svamp og opvaskemiddel.

3. Vask vinduet med din hjemmelavede vinduesrens og en vinduesskraber. Træk vinduesskraberen oppefra og ned med et let tryk mod vinduet, begynd så oppefra igen og skrab nedad og fortsæt sådan, til du har skrabet hele vinduet rent.

4. Slut af med at tørre vindueskanten af.

tvätta fönster, knep, tips
Foto: Pixabay

Jeg synes det er skønt, at dette husmortrick slet ikke indeholder giftige kemikalier. Og så skulle det være både nemt og effektivt!

Del gerne videre for at inspirere dine venner til også at prøve dette trick til at pudse vinduer.