Tryk en tennisbold mod nakken i nogle sekunder – enkel øvelse alle med ledsmerter bør teste straks

Nakkesmerter kan være meget smertefulde og svære at komme af med. Men glem dyre behandlinger – alt du behøver er faktisk bare en tennisbold.

Jeg og mange andre har i nogle perioder haft problemer med nakken og sågar også ryggen. Det er overhovedet ikke sjovt, og jeg vil ikke tænke på, hvor mange penge jeg har lagt i massager og andre ting, som skulle gøre det bedre. Nogle ting har fungeret ganske fint, men det er dyrt i længden at gå fast til behandlingerne.

Heldigvis findes der en øvelse, som du kan lave i hjemmet, som er skånsom mod både tegnebogen og nakken. Alt du behøver er en tennisbold og et gulv – den her øvelse er lige så god som den er enkel!

1. Placer tennisbolden bag hovedet

Foto: Screendump Youtube

Læg dig helt helt ned på gulvet med din tennisbold. Hvis du har en yogamåtte eller lignende bliver det lidt skønnere, men det går lige så godt uden. 

2. Læg dig ned på gulvet

Foto: Screendump Youtube

Sørg for at have knæene bøjet som på billedet.

3. Lad tennisbolden og kropstyngden gøre arbejdet

Foto: Screendump Youtube

Tag en dyb vejrtrækning, slap af og lad tennisbolden synke ind i musklerne. Senere kan du flytte bolden op og ned langs nakken og gentage øvelsen. Du kan også bevæge hovedet forskelligt til højre og venstre. Her nedenfor kan du se en instruktionsvideo over, hvordan du laver øvelsen.

Personligt synes jeg, at det er en virkelig dejlig øvelse, som hjælper mod stivhed og smerter i nakken. Del gerne den ger artikel videre til alle som kan få glæde af den her enkle øvelse.