Mand fotograferer mærkelige firkantede bølger: Sekunder senere indser han livsfaren!

Nogle gange kan øjet spille os et pus. Særlig nu, hvor teknologien gør mulighederne for at narre øjet uendelige.

Men der findes også fænomener, som måske ser uægte ud, men hvor det i virkeligheden er Moder Jord, der får usædvanlige ting til at ske.

Île de Ré er en fransk ø, der er lige så romantisk, som den er bizar.

Twitter/Ghrebaa

Den lille ø er kun tredive kilometer lang og fem kilometer bred. Den ligger ud for Frankrigs vestkyst og er et populært turistmål.

Præcis som resten af den franske sydkyst har Île de Ré fantastiske strande, men der er noget, som er fuldstændig unikt ved netop denne ø.

Ved første øjekast ser det ud som om, at bølgerne danner et skakbræt. Igen og igen dannes firkanterne på havets overflade.

Synet er så usædvanligt, at alle på øen plejer at samles ved fyret, når det er tid, så de kan få et bedre udsyn over det sjældne fænomen.

Man kan næsten tro, at det er en magisk kraft, der får bølgerne til at danne mønsteret, men der findes faktisk en videnskabelig forklaring.

Twitter/Ghrebaa

Île de Ré ligger lige på grænsen mellem to have – det kaldes for Cross Sea.

Flere kilometer under vandoverfladen, hvor de to have mødes, skaber de forskellige bølgersystemer bølger, som bevæger sig i modsatte retninger.

Når bølgerne gør, at mønstret holder på i længere perioder, kan det skabe disse store firkantede mønstre på havoverfladen.

De må være smukke, men de kan også være ekstremt farlige. Strømmene, som skabes ved Cross Sea, kan nemlig være langt stærkere end normale havstrømme.

De kan endda være så kraftige, at der har været meldinger om skibe, som er kommet i problemer, fordi de har siddet fast i disse strømme.

Heldigvis er fænomenet ret sjældent, hvilket gør, at strandende omkring øen oftest er sikre.

Hvor er det vildt at opleve naturens vidundere!

Twitter/Ghrebaa

At fjerne blikket fra vores skærme og se, hvad naturen kan byde på, kan være ret tilfredsstillende.

Del hvis du er enig!