16-årig kollapsede til festen – nu advarer moren mod det som gjorde datteren uigenkendelig

“At prøve stoffer én gang kan vel ikke gøre så stor skade,” tænker mange unge. Men konsekvenserne af den tanke, kan blive så katastrofale, at det til og med kan lede til døden.

For de personer, som ikke er bange for risikoen eller har svært ved at sige nej, kan Amy Thompsons skæbne blive en lærdom. Amy plejede ikke at tage stoffer, men hun gik med til at prøve et feststof til en privatfest. Da hun vågnede igen, var hun uigenkendelig – og hun bliver aldrig den samme igen.

16-årige Amy Thompson var en social, glad og populær pige, men hendes liv tog en hurtig drejning i sommeren 2015, da hun prøvede at indtage piller til en fest i Glasgow.

Amy var ikke en person, som før anvendte narkotika, men den aften valgte hun sammen med tre andre teenagepiger at prøve stoffet MDMA, måske bedre kendt som Ecstasy.

Facebook/Support For Amy

Effekten kom hurtigt. Efter rusen faldt Amy bevidstløs sammen og havnede i koma, skriver Daily Mail.

Mens Amy ikke var til at komme i kontakt med, frygtede Amys familie, at de ville miste deres 16-årige pige. Men på mirakuløs vis overlevede hun – dog ikke uden komplikationer.

Da Amy vågnede, var hun uigenkendelig, for hun havde fået en svær hjerneskade. I dag sidder hun i en elektrisk kørestol.

YouTube/The Doctors

Historien om Amy har fået stor spredning på nettet, da den har åbnet øjnene for mange – og Amys hårde livsskæbne er også blevet taget op i det kendte TV-program The Doctors, som du kan se herunder:

Amys familie valgte at dele historien med omverdenen for at advare andre, og selvom der nu er gået to år, er advarslen stadig vigtig. De vil opfordre andre til at tale med unge om risiciene ved stoffer.

At prøve en eneste gang kan være nok til at blive skadet for livet. Del gerne for at gøre andre opmærksom på, hvad der kan ske.