Læreren kunne ikke få luft – Filip reagerede hurtigt og reddede hans liv

Alt åndede fred og ro i den sidste time på en helt almindelig skoledag – men alt blev pludseligt dramatisk for hele klassen i sløjdlokalet. Det var læreren Sigvard Nielsen fra Särlaskolen i svenske Borås, der tog et æblestykke i munden, da det gik helt galt. Det satte sig fast i halsen, og han kunne ikke få luft. Han prøvede selv at gøre alt for at fjerne det, og en anden lærer i nærheden trådte til og lavede Heimlichmanøvren – men uden held.

Panikken i klasselokalet spredte sig, da han tydeligvis ikke kunne få luft og begyndte at vakle. Det skriver Borås Tidning.

Men heldigvis reagerede den 15-årige elev Filip Lindgren lynhurtigt – og reddede sløjdlærerens liv.

– Alle andre var gået i panik, sprang rundt og vidste ikke, hvad de skulle gøre. Det var kun mig tilbage, og det så ud som om, det var alvorligt. Jeg forsøger, tænkte jeg, siger Filip.

15-årige Filip Lindgren, som går på Särlaskolen hyldes nu som en helt, efter han reddede sin sløjdlærer Sigvard Nielsens liv. Og det efter han lavede Heimlichmanøvren for første gang i sit liv.

Den anden lærer til stede viste på få sekunder Filip, hvordan han skulle gøre, og derefter trykkede den unge helt så hårdt han kunne seks eller syv gange, beretter han selv. Det var heldigvis tidsnok til at få æblestykket fri fra Sigvards luftveje, så han igen kunne ånde.

– Der fløj en stor ælbebid ud, og bagefter kune jeg ånde igen. Hvis der var gået yderligere et minut, var jeg død. Jeg følte, at benene gav efter, og jeg var ved at besvime, siger Sigvard, som selvfølgelig hylder sin livredder Filip.

– Det var stærkt gjort. Han er dagens helt, siger læreren til Borås Tidning.

Nu gør vi som Sigvard og hylder den 15-årige helt Filip!