Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Skulle have været kronprinsens: Nu får Joachim muligvis Cayx-slottet i stedet

Det er muligt, at prins Henriks ønske om at give vinslottet i Frankrig til kronprinsen nu bliver trodset. Det vurderer ekspert.

Endnu vides ikke, hvem der løber med prins Henriks vinslot i Frankrig.

Prins Henriks ønske var, at slottet efter hans død skulle forblive ejet af danmarks regent. Det betyder, at kronprins Frederik gerne skal arve slottet.

Men prins Henrik er gået bort, og det er nu altså op til dronning Margrethe alene at tage den endelige beslutning. Den kan meget vel falde til fordel for prins Joachim, mener kongehusekspert Søren Jakobsen. Det skriver Se og Hør.

Schackenborg Slot, Møgeltønder Prinsesse Marie Prins Joachim.
Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

I 1974 købte dronning Margrethe og prins Henrik Château de Cayx.

Slottet har dannet rammen for utallige ferier for den danske kongefamilie, hvor prins Henrik også har hygget sig med at producere vin, som har været brugt til royale begivenheder.

Vinslottet har været til stor glæde for kongefamilien i alle årene. Men indtil videre er det stadig uvist, hvem der skal arve slottet, når dronning Margrethe en dag går bort.

Spørgsmålet var allerede var oppe at vende for flere år siden, men svaret står stadig uklart.

Eftersom Château de Cayx dengang blev købt for regentparrets egne penge, står det nu Dronningen fuldkomment frit at give slottet til hvem hun lyster.

Meget tyder på, at den person er prins Joachim, vurderer kongehusekspert.

Prins Joachim råder ikke længere over Schackenborg Slot i Sønderjylland, huset i Klampenborg bliver ifølge Se og Hør lejet ud, og nu bor han til leje i en lejlighed i Paris.

Derfor mener kongehuseksperten Søren Jakobsen altså, at det er sandsynligt, at slottet vil gå til prins Joachim.

Hvis det sker, trodser kongefamilien prins Henriks ønske om, at slottet skal tilhøre den danske regent.

Ønsket om at kronprinsen skulle overtage slottet bundede dengang i, at prins Joachim allerede havde slottet i Sønderjylland.

I dag er situationen en anden, og derfor har Dronningen andre omstændigheder at tage højde for, når hun lægger sig fast på en beslutning.

– Det ville jo være en god løsning, for Frederik kommer jo ikke til at mangle muligheder i Danmark, siger Søren Jakobsen til Se og Hør.

Læs også: Dronning Margrethe på ferie i Frankrig: Kongehuset deler skønne billeder

Det bliver spændende at følge med i!

Del gerne dine tanker om emnet i kommentarsporet under artiklen på Facebook.