Gribende hilsen: Her er kong Charles’ sidste ord til sin mor

Begravelsen af dronning Elizabeth er afsluttet, og her var kong Charles’ sidste hilsen til sin mor i centrum.

Han er nyslået konge af Storbritannien, men han er også en mand i sorg – mandag tager kong Charles afsked med sin elskede mor, dronning Elizabeth.

Her er det især et håndskrevet brev til den afdøde dronning, der har fanget mediernes interesse, og det er et, kong Charles selv har forfattet.

– Jeg så, at kong Charles havde skrevet på sit personlige kort, som sidder i blomsterkransen: ‘I kærligt og hengivent minde. Charles R’, siger Roger Lundgren, der er hofekspert ved den svenske TV-kanal SVT.

Foto: Hannah Mckay/AFP/Ritzau Scanpix

Kong Charles er i sorg

R’et i kongens hilsen står naturligvis for ‘konge’, og det er langt fra første gang, kong Charles udtrykker sorg over sin mors død.

– Vi sørger dybt over en elsket monark og en højtelsket mors bortgang. Jeg ved, at hendes bortgang vil blive dybt mærket, skrev kong Charles i en erklæring efter sin mors død.

Her udtrykte han, at både briterne men også de øvrige kongeriger, rigsfællesskabet og utallige mennesker i verden ville mærke hendes død.

Begravelsen var varm

Nu er ceremonien i Westminster Abbey afsluttet, og det var tydeligt, at følelserne var uden på tøjet hos mange af gæsterne.

Den svenske hofekspert, der har fulgt de kongelige i mange år, udtrykte, at begravelsen havde været varm og personlig.

Mange af de tilstedeværende var berørte, og både de danske og svenske kongehuse havde fået en central placering i kirken.

Må dronning Elizabeth hvile i fred!

Del dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook!