Hunden levede fanget i en stald i 6 år – se når han endelig slipper af med sin 15 kilo tunge pels

Hunden Lazarus havde boet i en stald hele sit liv. Gennem seks år blev han holdt fanget uden mulighed for motion.Han levede som om han var kvæg, og blev tvunget til at gå rundt i sin egen afføring. Hans pels var ekstrem usoigneret og var aldrig blevet trimmet – han lignede ikke længere en hund.

Men under al pelsen fandtes faktisk en fantastisk lille hund, han behøvede bare lidt hjælp til at komme frem.

Det var en nabo som til sidst slog alarm om Lazarus, hvis ejere havde holdt ham fanget i stalden. Ejeren var uhelbredeligt syg og Lazarus var nødt til at komme til et andet hjem.

Han blev hentet af Jessica Kincheloe, som arbejder med at trimme hunde, og hun tog sig straks af hans enorme pels. Pelsen var så stor, at Lazarus lignede et forpjusket får.

Facebook

Det var ingen let opgave. Lazarus’ pels vejede 15 kilo.

Da Jessica tog trimmeren frem, var Lazarus først usikker, men så snart han fik pelsen væk fra sin nakke, gik det lidt bedre.

– Han faldt til ro og virkede til at forstå, at det fik ham til at få det bedre, siger hun til The Dodo.

Facebook

Da pelsen endelig var borte, åbnede en helt ny verden sig for Lazarus.

Han kunne gå, ja sågar springe. Dette havde inden været umuligt med den tunge pels.

Noget andet som var nyt for ham var menneskelig nærhed.

– Han var okay med at blive klappet, men virkede ikke til at være vant til det. Han blev glad for os temmelig hurtigt, specielt efter vi gav ham godbidder, fortæller Jessica.

Facebook

Lazarus blev plejet af organisation Big Fluffy Dog Rescue, og de begyndte hurtigt at lede efter et nyt hjem til ham.

Lige nu bor han i hos en plejefamilie  i Virginia, hvor han stille, men sikkert lære, hvordan et rigtigt hundeliv skal se ud.

Facebook

Der går nok ikke længe, inden Lazarus har lært alt i sit nye hundeliv. Men på bare en uge har han gjort store fremskridt. Han har eksempelvis lært, hvordan rigtig godt kød smager, hvordan man går uden 15 kilo pels på kroppen og hvor spændende det er at blive kørt rundt.

Han må stadig træne lidt med at gå på toilettet udendørs. Det er ikke så let at forstå, når man har boet mange år i en stald og altid har skidt på gulvet!

Held og lykke i fremtiden, fine Lazarus. Jeg håber, at du finder et vidunderligt fast hjem!