Moderen føder sin babyelefant. Men se hvad der sker sekunder senere, hvor flokken hylder det lille mirakel.

Denne video er noget helt unikt. Den viser nemlig hvordan en elefantunge bliver født, og hvordan ungen og moderen bliver beskyttet af flokken, som trumpeterer for at sige velkommen til den lille elefantunge.

Er det ikke forbløffende at se, hvordan den lille unge bliver født? Meget få mennesker for lov til at opleve dette på tæt hold, og jeg er glad for, at parret formåede at fange dette på kamera og valgte at dele det efterfølgende.

Christian og Ginette fik en noget uventet oplevelse, da de var på rundtur i en nationalpark i Botswana. Pludselig kom de forbi en flok elefanter, hvor en elefanthun var ved at føde en ung.

I videoen ser man, hvordan elefantflokken går i cirkler omkring moderen og den lille unge fra det sekund, hvor den lille unge bliver født. Man kan både se og høre, hvor begejstrede flokkens elefanter er, og de udbasunerer en høj lyd for at byde den nyfødte elefant velkommen til verden.

Elefanterne kaster også jord på den lille elefant, således at dens følsomme hud kan blive beskyttet mod solen.

Ved hjælp af snablerne hjælper de ældre elefanter med at støtte den lille unge, så han kan stå op på sine vaklende ben. 

Det er ikke let at tage sine første skridt uden at slingre, men den lille elefantunge er snart på benene.

Hvor har elefanter bare et fantastisk sammenhold og er utroligt hjælpsomme, og hvor må det have været en unik oplevelse at se dette med sine egne øjne.

 

Udgivet af Dyrebibelen. Følg os på Facebook.