Faren lader autistisk søn hente menu på restaurant, forbløffes af personalets behandling

Owen Block er, ligesom de fleste af os, meget glad for mad. Men for Owen, som har autisme, har han brug for at vide, præcis hvad han skal spise hver aften.

Den autistiske drenge sætter ikke pris på overraskelser, når det kommer til måltiderne, fortæller hans mor.

Så da hans far bestemte, at de skulle spise på den burmesiske restaurant Sun Cuisines, bad han sønnen løbe ind og hente en menu, så drengen kunne vælge præcis hvad han ville spise.

“Vi vidste hele dagen, at vi skulle spise på den restaurant. Owen kan lide at vide præcis, hvad han skal spise hver aften”, forklarede Owens mor Sandra Block.

Faren ventede tålmodigt i bilen på, at sønnen skulle vende tilbage. Men minutterne gik og Owens far kunne ikke forstå, hvorfor det tog så lang tid.

Til sidst bestemte han sig for at gå ind på restauranten – og der kunne faren ikke tro, hvad personalet havde gjort for Owen.

owen block
Owen Long / Facebook

Owen sad i bilen med sin far, da de så chancen for at gøre takeaway-oplevelsen bedre for drengen.

De ville hente en menu, så Owen kunne kigge den igennem, inden de lagde deres bestilling på Sun Cuisines Restaurant i amerikanske Williamsville, New York.

“Så han sagde til ham ‘Owen, gå bare ind og hent menuen og kom straks tilbage’ og så øvede de i bilen”.

“Du skal spørge – hvad skal du spørge efter? ‘Takeawaymenuen’, ‘Okay, godt'”, fortæller Sandra.

owen block
Owen med pappa Pat / Facebook

Alligevel gik det ikke som planlagt, da drenge gik ind på restauranten.

Owen spurgte ganske vist efter en takeawaymenu, men det var ikke det eneste han bad om.

Owen gik frem til disken, men blev hurtigt distraheret af den gode duft fra maden.

“Efter det sagde han, at han var sulten og da jeg kiggede på hans ansigt, sagde jeg fra mit hjerte ‘Åh, han er en meget speciel dreng for mig’. Jeg spurgte, ‘Hvad vil du spise, min kære?’, og han svarede, ‘Jeg vil spise oksekød'”, fortæller Aye Thein, partner og manager på restauranten ifølge News 4.

owen block
Owen Long / Facebook

Owen havde fået tydelige instruktioner fra sin far, han skulle bare gå ind og hente en menu, mens faren ventede i bilen.

Men Owen kunne ikke modstå den delikate duft på restauranten. Så i stedet for bare at hente en menu, var han nødt til at blive og nyde aromaerne.

owen block
Youtube

Faren ventede og ventede i bilen. Til sidst indså han, at han var nødt til at gå ind og hente sønnen.

Han undrede sig over, hvad der tog Owen så lang tid, da han gik ind på restauranten. Men der kunne han ikke tro sine egne øjne.

owen block
Youtube

Der sad Owen ved et bord, helt alene, og nød en delikat karry med oksekød.

Restaurantenchefens reaktion på drengens sult var noget den her familie aldrig havde set eller ventet.

Mor Sandra henvendte sig hurtigt til restaurantens Facebook-side for at fortælle om hændelsen.

Hun forklarede baggrundshistorien og sagde, at manden var gået ind for at se, hvad der foregik. Det gjorde ham så forbløffet, at han tog et billede.

“Han havde tydeligt sagt til værten, at ‘han var sulten’. Så hun satte ham ved et bord og spurgte, hvad han ville spise, og han svarede: ‘oksekød’. Hun forklarede sine kokke, at de skulle ‘skynde sig, fordi drengen var sulten’, og lavede ham en karry med oksekød og ris. Hun sagde, at drengen var så sød, at hun havde tænkt sig at lade ham spise der gratis”, skriver Owens mor Sandra på Facebook.

owen block
Facebook

Restaurantpersonalet genkendte en sulten kunde, da de så ham, og de kunne ikke lade være med at lave mad til Owen, så han kunne forlade deres populære restaurant mæt og tilfreds.

Owens mor fortæller, hvor taknemmelig hun blev for personalets venlige behandling og sagde: “Hvis du tager derhen, så tak dem igen fra mig. For deres venlighed og for at de behandlede min dreng som familie”.

De lever efter deres motto på restauranten: “Bed om, og du skal få!”.

owen block
Sun Cuisines Restaurant Williamsville / Facebook

Indlægget har fået næsten 20 000 reaktioner fra mennesker som bare elsker Owen og restaurantens lille venlige gestus, som betyder så meget for en familie.

“Det er bare så usædvanligt sødt, jeg mener, hvor ofte sker det, kan dy forestille dig, jeg græder bare af at tænke på det”, sagde en følelsesladet mor Sandra.

Hvad der gør sagen endnu bedre? Restaurantchefen havde ingen anelse om, at Owen havde autisme. Så hun behandlede ham ikke anderledes på grund af hans handicap. I stedet gjorde hun bare som hende burmesiske kultur havde lært hende.

“Det betyder kærlighed og venlighed til alle”, forklarer hun.

Den her vidunderlige historie ramte mig lige i hjerte. Disse mennesker er fantastiske og jeg håber, at deres virksomhed blomstrer. 

Du behøver ikke være en del af den burmesiske kultur for at praktisere kærlighed og venlighed som Aye Thein og Sun Cuisines Restaurant gjorde den dag. Vi har alle chancen for at vise en sådan medmenneskelighed hver dag – vi behøver bare tage valget om at gøre det. 

Del gerne den her hjertevarmende historie på Facebook, hvis du er enig.