Moren lægger uønsket baby i en kasse, minutter senere får politiet et uventet opkald

At blive forælder betyder starten på et nyt liv, som fører en utrolig mængde kærlighed og glæde med sig.

Men ikke alle forældre, i forhold eller enlige, kan tage hånd om deres børn.

Det har fået delstaten Indiana i USA til at reagere – og har lavet en luge som giver mange babyer en ny chance i livet.

Alle børn fortjener at vokse op med glæde, tryghed og kærlighed. Men det er ikke altid forældrene kan forsørge deres børn, hvilket i mange tilfælde kan lede til at børnene bortadopteres eller i værste fald overlades til deres egen skæbne.

At alle babyer skal have en ny chance i livet, hvis deres forældre ikke kan forsøge dem, er noget delstaten Indiana i USA har taget ansvar for.

Foto: Screenshot/CBS

Installeret specielle luger

I delstaten er to såkaldte “babyluger” installeret på to brandstationer. Lugerne, som er rummelige og varme samt er forsynet med lufthuller til babyen, er blevet sat op til forældre, som ikke forsørge deres børn.

Det gør, at de kan efterlade deres børn i en af lugerne uden at blive retsforfulgt. Så snart en baby bliver lagt ind i lugen, får både brandvæsnet og politiet et alarmopkald. Indenfor fem minutter er brandfolkene eller politiet på plads, henter babyen og tager den med til sygehuset, hvor de sociale myndigheder kan tage over.

For bare nogle dage siden skete lige præcis dette.

Foto: Screenshot/CBS

Fik opkald – fandt pigen

En almindelig aften fik politimanden Chuck Kohler et opkald i sin politibil. Det viste sig at stamme fra babylugen, og han trykkede speederen i bund og kom hurtigt frem til stedet.

Velankommet, bare minutter senere, åbnede han lugen og fik øje på en lille nyfødt pige.

– Da jeg gik derhen, kunne jeg høre en lille baby græde, så jeg åbnede lugen og her fik jeg øje på den lille pige, fortæller Chuck til People og fortsætter:

– Min fadersinstinkt gik i gang, og jeg ville sørge for, at babyen havde det godt. Jeg tjekkede, at det ikke blødte fra navlestrengen, og at hun ikke var skadet. Da jeg indså, at hun havde det fint, ventede jeg på at ambulancefolkene skulle komme til stedet.

Foto: Screenshot/CBS

Ny chance i livet

De sociale myndigheder i Indiana tog sig af pigen, og hun kommer snart til et nyt kærligt hjem, hvor hun får en ny chance i livet.

– Vi er forberedte på det her. Du kan ikke dømme nogen for at tage dette valg. Det er en fantastisk sag, en godt alternativ til hvad der kunne være sket med babyen. Vi vil takke moren for, at hun tog den her beslutning, selvom det sikkert var meget svært, siger Chuck til People.

Vi skal huske, at vi ikke ved, hvad moren som efterlod pigen har været igennem eller hvordan hendes liv ser ud. Vi kan bare konstatere, at vi er meget glade for, at babyen er i sikkerhed og har det godt.

Vil du læse mere om disse babyluger, klik her!

Alle børn fortjener at vokset op i et kærligt hjem. Del hvis du er enig!