Parret har været gift i 69 år – men nu skilles de fra hinanden af myndighederne

Parret Goodine har været sammen i 73 år og altid levet sammen.

På deres ældre dage bor de sammen på et plejehjem.

Men ikke længe endnu – lige før jul skal de flytte fra hinanden.

Det canadiske par Herbert Goodine, 91, og Audrey Goodine, 89, har været gift i 69 år. De har været sammen i 73 år og altid levet sammen og altid sovet i samme seng.

De senest år har de boet på et plejehjem i New Brunswick, men de har stadig været sammen.

Separeres til jul

Bare nogle dage før jul kom beskeden om, at parret skal skilles fra hinanden. Herbert skal flyttes til et andet plejehjem på grund af sin demens. Så det bliver den første jul, de ikke kan fejre sammen.

Det har fået parrets datter til at reagere stærkt.

äldrevård
Foto: Facebook

Hørte moren græde

– Da jeg talte med mine forældre i går, kunne jeg høre min mor græde og min far i baggrunden. Min mor sagde “Nu er julen slut for os, og det har været den værste jul, vi nogensinde har haft”, skriver datteren Dianne Goodine i et opslag på Facebook.

Datteren mener, at hun forstår, at hendes far har brug for pleje, men at det er umenneskeligt, at parret ikke kan være sammen i julen og med så kort besked.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155923440175775&set=a.10154604481405775.1073741827.629635774&type=3&theater

Tusindvis af delinger

Myndighederne mener dog, at de ikke kan tage hensyn til, hvilken tid på året det er, uden at skulle se til personens plejebehov, deraf blev det aktuelt at flytte 91-årige Herbert til et andet plejehjem, skriver CBC News.

På kort tid har Dianne Goodines indlæg på Facebook fået over 18 000 delinger og mange mener, at parret er blevet behandlet dårligt.

äldrevård
Foto: Facebook

Jeg forstår, at en ældre person er nødt til at blive flyttet for at få bedre pleje, men man kunne nok have ventet, så parret kunne fejre julen sammen? Del gerne videre, hvis du er enig!