Autistisk dreng bestiller mad

Autistiske Owen skulle bare løbe ind på restauranten, hente maden og gå tilbage til sin far, som ventede i bilen. Men faderen begyndte at overveje, om noget var galt, da Owen aldrig kom tilbage.

Så han hastede ind på restauranten for at se, hvad der var sket. Der så han, hvad personalet havde gjort.

Foto: Youtube

For Owen, som er autistisk, er det vigtigt at vide præcis, hvordan tingene udspiller sig. Han bryder sig ikke om overraskelser, for så bliver han ofte nervøs og stresset.

Da hans familie tog ham med på en restaurant, bad hans far Pat ham om at gå ind og bestille, mens han ventede ude i bilen.

Men det gik ikke, som Pat havde forestillet sig. For det tog ekstremt lang tid for Owen. Til sidst begyndte faderen at blive urolig over, hvad der foregik.

Foto: Facebook

Owen havde fået en klar besked af sin far: Gå bare ind og bestil, så venter jeg i bilen.

Men Owen kunne ikke modstå duften af den gode mad i restauranten, så i stedet for at gå hen til disken og bestille, stod han der bare for at opsnuse atmosfæren.

Foto: Facebook

Så kom kom chefen Aye Thein hen og spurgte, om hun kunne hjælpe med noget. Owen svarede, at han var sulten.

Faderen ventede og ventede i bilen. Men til sidst indså han, at han var nødt til at gå ind og se, hvad der var sket.

Foto: Youtube

Da Pat gik ind for at kigge, så han sin søn sidde der helt alene, mens han spiste en slags kødret. Det var på chefen Ayes initiativ.

Hun bad personalet om at lave en hurtig karry til ham. Hun sagde, at han var så sød, at han måtte spise der gratis,” skriver Owens mor Sandra på Facebook.

Med til historien hører, at Aye aldrig vidste, at Owen var autistisk. Hun bød ham på mad af ren solidaritet – i overensstemmelse med sin buddhistiske tro.

Owens mor Sandra blev meget rørt over restaurantens fine gestus.
Det her er bare så utroligt sødt. Jeg mener, hvor ofte sker sådan noget her?”, skriver moderen i sit Facebook-indlæg, som har fået tusindvis af delinger verden over.

Jeg bliver aldeles rørt over denne fine historie. Nu håber jeg bare, at flere kan følge hendes eksempel og vise samme solidaritet. Sikke et forbillede! Del gerne dette videre for at hylde hendes vidunderlige gestus!