25 år efter ‘Dahlgårds Tivoli’: Leif Dahlgårds berømte firma led en trist skæbne

Det er 25 år siden, at DR sendte dokumentaren om Dahlgårds Tivoli, men Leif Dahlgård har siden måtte træffe en svær beslutning for sit firma.

Det var en chef, der var helt sin egen, da seerne for 25 år siden stiftede bekendtskab med Tivoli-direktør Leif Dahlgård i dokumentarserien ‘Dahlgårds Tivoli’.

Han levede livet på landevejene med sit omrejsende firma og blev kendt for sin løse omgangstone med de ansatte firmaet, der “kunne få en lussing, så de kunne få hjernen i gang”.

I dag ser tilværelsen dog noget anderledes ud for 79-årige Leif Dahlgård, der desværre har måtte lukke Dahlgårds Tivoli for ti år siden.

– Jeg havde 40 mand, da jeg stoppede. Det var meget trist at sige til dem, at de ikke skulle komme til næste år. Så var livsværket slut. Mine børn ville ikke længere, siger Leif Dahlgård til Se og Hør.

leif dahlgaard
Foto: Martin Dam Kristensen/Ritzau Scanpix

Salgsvogne kører ud

Han havde det skidt med beslutningen, for det var hans far, der grundlagde firmaet, men der var ingen vej udenom.

Dog har Leif Dahlgård stadig tre salgsvogne tilbage fra storhedstiden, og dem kører han stadig ud med, for han kan slet ikke undvære Tivoli-viben.

Det til trods for, at hans kone lider af KOL og er ramt på helbredet, fordi hun har røget for meget tobak igennem tiden – men Leif Dahlgård er ikke til at stoppe.

Ansatte er i kontakt

Selv betegner han, at han er blevet “kult”, og i dag holder han også foredrag om dengang, han medvirkede i dokumentaren på DR.

I sin tid tvivlede Dahlgård-familien dog på, at de havde noget at byde ind med i et dokumentarprogram, men ‘Dahlgårds Tivoli’ blev sommerens mest sete program det år med knapt en million seere.

Hverdagslivet i det farverige Tivoli var nok til at holde seerne fanget med de op- og nedture, der foregik i foretagendet.

Ansatte får skideballe

I ‘Dahlgårds Tivoli’ stiftede seerne også bekendtskab med ansatte som Jan, Johnny og Martin, og dem har Leif Dahlgård da også stadig kontakt med.

De tales ved over telefonen, hvor den tidligere Tivoli-ejer forsøger at guide dem i stort og småt – eller en skideballe, hvis det er nødvendigt.

Selv beskriver Leif Dahlgård sin kontante ledelsestil på den måde, at hverken han eller de ansatte var mere eller mindre end hinanden, og at han gerne gav en ung ansat råt for usødet.

I ‘Dahlgårds Tivoli’ havde de det sjovt, og der var “fuldt knald på”, som den tidligere ejer siger – i dag går det dog lidt mere stille for sig.

‘Dahlgårds Tivoli’ var bare et skønt program at følge – vi ønsker Leif Dahlgård held og lykke på landevejene!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!