Foto: Thomas Wilmann/TV 2

Efter Jesper Steinmetz’ afgang: Her er hans kendte afløser

Tidligere i dag kunne Jesper Steinmetz afsløre, at han stopper som USA-korrespondent for TV 2. Nu er hans afløser afsløret.

Tidligere i dag kom det frem, at Jesper Steinmetz har fået nyt job og dermed stopper som USA-korrespondent for TV 2. Han fortsætter på kanalen, men efter 13 år i jobbet skulle der ske noget nyt.

Men selvom han først flytter den 1. september, så er hans afløser allerede afsløret. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Og det er erfarne kræfter, som kommer til at overtage jobbet fra Jesper Steinmetz.

TV 2 har fundet erstatningen i egne rækker, og det er i den grad et ansigt, som danskerne er vant til at se, når det gælder nyheder.

Det bliver nemlig 57-årige Lotte Mejlhede, der bliver den nye USA-korrespondent for TV 2. Det skriver stationen i en pressemeddelelse.

Foto: Thomas Wilmann/TV 2

Har tidligere boet i USA

De seneste to år har Lotte Mejlhede været korrespondent for international sikkerhedspolitik, men hun har tidligere været udsendt som korrespondent i Bruxelles i næsten otte år.

Det bliver ikke første gang, at journalisten kommer til at bo i USA, men hun ser meget frem mod at skulle til det store land.

– Efter at have dækket Europa intenst i de seneste ti år bliver det en stor og spændende udfordring at se verden fra et amerikansk perspektiv. Det bliver næppe mere interessant end netop nu, hvor ingen ved, hvem der får adresse i Det Hvide Hus efter næste valg. Et valg, som kan blive definerende ikke kun for amerikanerne, men også for alle os andre, siger Lotte Mejlhede og tilføjer:

– Jeg har i mine unge år boet i USA og glæder mig til sammen med min gode kollega Celina Liv Danielsen at genopleve landet og bruge min journalistik over there. Vi skal fortsætte en dækning, hvor vi både er ude i krogene og afkrogene af det amerikanske samfund, da det er her, horisonten pludselig ser meget anderledes ud.

Lotte Mejlhede flytter til USA til efteråret.

Nu hjælpes vi ad med at ønske Lotte Mejlhede held og lykke med det nye job.