Frederik og Mary slår sig løs på dansegulvet: Se den skønne video

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Fredagens fejring på Christiansborg Slot foregik i dronningens fravær med kronprinsparret i front, og her bød de op til en festlig omgang lanciers.

Det var lige med at kunne huske trinene fra gymnasietiden, da kronprinsparret fredag var værter ved en gallamiddag på Christiansborg Slot.

I forbindelse med fejringen af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum var en række politikere her indbudt til en festlig aften.

Dronningen selv kunne desværre ikke deltage, da hun havde fået coronavirus, så det var hendes søn og svigerdatter, der tog over.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Kronprinsparret morer sig

Det var bestemt en succes, og da der ved midnatstid blev budt op til lanciers-dans førte de da også på fornemste vis dansen op.

Det fremgår ikke mindst af en festlig video, som det danske kongehus har delt på Instagram, hvor kronprinsparret tydeligt morer sig på dansegulvet.

Dansen blev udført i Riddersalen, hvor også prinsesse Benedikte deltog.

Dansen er en tradition

Ifølge opdateringen fremgår det, at selskabsdansen igennem mange år har været et fast indslag, når kongehuset holder fest.

Les Lanciers er en fransk-britisk selskabsdans, som var populær i Europa i midten af 1800-tallet.

I dag danses der primært på gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner i forbindelse med årlige gallafester.

Men altså også ved kongehusets fester – ind imellem til stor prøvelse for nogle af de knapt så rutinerede inviterede borgelige gæster.

Hvor er det bare skønt at se vores kronprinspar slå sig løs!

Del dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook!

Exit mobile version