Her er Mette Frederiksens flotte hyldest til Lise Nørgaard

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Statsministeren sender en kæmpe hyldest til afdøde Lise Nørgaard.

Det er væltet ind med kærlighed til Lise Nørgaard, efter det blev meldt ud, at hun gik bort i går på årets første dag 105 år gammel.

Tidligere har hendes ven Dennis Knudsen og hendes datter Bente Flindt Sørensen været blot nogle af dem, der har udtalt sig.

Nu er turen kommet hele vejen til Christiansborg, hvor Danmarks Statsminister, Mette Frederiksen, er gået til tasterne for at hylde den folkekære journalist og forfatter.

Artiklen fortsætter under billedet…

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Et stykke danmarkshistorie

– Lise Nørgaard var alt andet en “Kun en pige”. Vi siger farvel til et nationalklenodie. En stærk og folkekær kvinde, der aldrig var bange for at gå forrest. Hun gav os ‘Matador’. Et stykke danmarkshistorie. Og afsnit af ‘Huset på Christianshavn’. Hun har med sin skarpe pen, ukuelige personlighed og altid kritiske nysgerrighed bidraget til sin samtid som få andre. Kære Lise Nørgaard, må du hvile i fred, skriver Mette på Instagram.

Som Mette Frederiksen også benævner, så var Lise Nørgaard bedst kendt som skaberen af tv-serien ‘Matador’, der kørte fra 1978 til 1981 og blev en af de mest populære tv-serier i Danmark.

Hun udgav også sin erindringsbog ‘Kun en pige’ i 1992, som efterfølgende blev filmatiseret i 1995.

Lise Nørgaard blev i 1994 ridder af Dannebrogordenen.

Hun bliver bisat d. 14. januar i Sankt Pauls Kirke. Det har familien oplyst i en pressemeddelelse.

Du kan læse Mette Frederiksens opslag herunder, eller hvis du trykker HER.

I dag sender vi varme tanker til Lise Nørgaards familie.

Exit mobile version