Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Hoffet bekræfter: Prinsesse Marie får nyt job

Det er i dag kommet frem, at prinsesse Marie har sagt ja til at påtage ikke ikke bare en, men to nye protektioner.

Der er masser af nye opgaver på vej til prinsesse Marie. Hoffet har netop offentliggjort den glædelige besked, at den 43-årige prinsesse skal være ny protektor for både en foreningen og en organisation. Men de nye pligter for prinsessen stopper ikke her. Hun har også sagt ja til at blive ærespræsident. Det oplyser Kongehuset.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der er en rød tråd mellem de tre nye opgaver, som prinsesse Marie har påtaget sig. Hun kommer oprindeligt fra Frankrig, som også er fællesnævneren for Alliance Française i DanmarkLe Souvenir Français og Den Danske Sektion på Lycée International.

Foreningen Alliance Française i Danmark har været til stede i Danmark siden 1884 og ønsker at fremme fransk sprog, kultur og kendskabet til Frankrig i Danmark.

Organisationen Le Souvenir Français er næsten lige som gammel som førstnævnte, da den stammer fra 1887, men den danske komité har først varetaget opgaver siden 1920’erne. Organisationen har til formål at vedligeholde franske soldatergrave i Frankrig og udlandet, men også bevare mindet om de soldater som døde for Frankrig.

Udover de to protektioner har prinsesse Marie også takket ja til at være ærespræsident for Den Danske Sektion på Lycée International. Lycée International er en skole i byen Saint Germain-en-laye i Frankrig. Skolen er sammensat af 14 udenlandske sektioner. Eleverne følger den almindelige franske undervisning, men 6 til 8 timer om ugen “opløses” de faste klasser og eleverne får undervisning i deres respektive sektioner med undervisning i sprog, historie og geografi efter nationale læseplaner. I den danske sektion får eleverne på den måde viden om dansk kultur, samfund og historie, mens elevernes sprog udvikles.

Frankrig er ikke den eneste fællesnævner som Alliance Française i DanmarkLe Souvenir Français og Den Danske Sektion på Lycée International har tilfælles. Kongehuset skriver, at prinsesse Marie overtager de to protektioner og æreshvervet efter sin afdøde svigerfar, prins Henrik.

Præcis som prinsesse Marie stammede prins Henrik også fra Frankrig.

Hvor er det spændende for prinsesse Marie, at skulle overtage disse hverv. Del for at ønske prinsesse Marie held og lykke med opgaverne!