Jonas Vingegaard overvejede at indstille karrieren: Nu deler han ærlige ord om chokket

Cykelrytter Jonas Vingegaard indrømmer nu åbent, at han overvejede sin karriere, da flere kolleger i år kom i livsfare.

Der er ingen tvivl om, at den dobbelte Tour de France-vinder Jonas Vingegaard er et ægte familiemenneske, og derfor har han også i år gjort sig svære overvejelser.

Kollegaen Gino Mäder mistede nemlig i år livet under Schweiz Rundt og få måneder senere var Jonas Vingegaards holdkammerat involveret i et trafikuheld.

Det var en ulykke, der var tæt på at koste ham livet, og efterfølgende valgte han at indstille sin karriere som cykelrytter – det vakte også tanker hos den danske stjerne.

– Familien er det vigtigste. Hele episoden med Nathan giver en refleksion over, om det nu er det hele værd. Jeg er mere bevidst om, at jeg skal værdsætte alle de dage, jeg har sammen med familien, siger Jonas Vingegaard til B.T.

Livet kan slutte

Privat er Jonas Vingegaard gift med Trine Marie Hansen, som han har datteren Frida med, og de har fulgt ham i tykt og tyndt de seneste år.

Ulykken med Nathan Van Hooydonck, som Jonas Vingegaard var vidne til, har gjort ham mere bevidst om, at han skal værdsætte sine dage med familien.

Livet kan nemlig slutte, før man ved det, og derfor har cykelrytteren overvejet, om det er det værd, hvis han skulle gå hen og blive dræbt under sin sport.

Hvis det skete, er Jonas Vingegaard overbevist om, at han vil fortryde, at han ikke har brugt mere tid med familien og i stedet siddet på cyklen.

Jonas Vingegaard
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Vigtige tanker fra Jonas Vingegaard!

Skriv dine tanker i kommentarsporet under artiklen på Facebook – og del den gerne med dine venner!