Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Kongehuset bekræfter: Prinsesse Benedikte er blevet farmor for første gang

Prins Gustav, der er prinsesse Benediktes ældste barn, er sammen med hustruen prinsesse Carina blevet forældre for første gang.

54-årige Prins Gustav måtte kæmpe i årevis, før han endelig kunne blive gift med sin elskede Carina.

Selvom prins Gustav af Sayn-Wittgenstein-Berleburg mødte Carina Axelsson tilbage i 2003, var det først sidste år, at de kunne sige ja til hinanden ved et romantisk bryllup.

Det skyldtes en passage i testamentet om, hvem der skulle arve Berleburg Slot. Det slot stod prins Gustav til at arve.

Ifølge testamentet, som blev lavet af prins Gustavs farfar, skulle prinsen gifte sig med en arisk og adelig kvinde, der var protestant.

Ingen af de tre krav levede Carina Axelsson op til, og i mange år har prins Gustav sammen med sin familie kæmpet for at få ændret den del af testamentet, så han kunne arve Berlenburg Slot og samtidigt blive gift med sin elskede Carina. Sidste år lykkedes det endelig, og parret blev gift.

Nu bekræfter det danske kongehus så, at parret er blevet forældre.

– Fredag den 26. maj 2023 blev Deres Højheder Prins Gustav zu-Sayn-Wittgenstein-Berleburg og Prinsesse Carina zu-Sayn-Wittgenstein-Berleburg forældre til en søn, skriver Kongehuset på Instagram og fortsætter:

– Den nyfødte prins kom til verden i USA ved hjælp af en rugemor. Både Prins Gustav og Prinsesse Carina var til stede under fødslen. 

Den lille nyfødte prins er prinsesse Benediktes femte barnebarn, men det er første gang, at hun bliver farmor.

Kæmpe tillykke til den lille familie! Nu hjælpes vi ad med at ønske dem al held og lykke fremover.